Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

"Veel christenen weten nog niet wat ze gaan stemmen"

vote2018maandag 19 maart 2018 07:30

Welk vakje kleur jij rood? In veel gemeenten worden woensdag verkiezingen gehouden voor een nieuwe gemeenteraad. In Doetinchem houdt Christengemeente Leef een verkiezingsavond, waar ook de ChristenUnie-SGP van de partij is. Lijsttrekker Henk Bulten krijgt een half uur de tijd om kiezers voor zich te winnen. "Er zijn nog veel christenen, dat merk ik ook op straat, die nog niet weten wat ze moeten stemmen."

Bulten zegt dat het gebedsverhoring is dat veel mensen vanuit de kerken met de vraag kwamen of ze met de ChristenUnie-SGP in gesprek mochten gaan. Uiteindelijk werd er een poltieke avond in de Achterhoekse stad georganiseerd, die maandagavond wordt gehouden.

Christelijk hart

Moeten kerken zich wel bezighouden met politiek? "We moeten het een beetje uit elkaar halen", vindt Henk Bulten. "De staat is niet onderworpen aan de kerk, en de kerk is niet onderworpen aan de staat. Beiden hebben natuurlijk wel een eigen boodschap. De kern is dat we niet in elkaars verantwoordelijkheden treden." Bulten gaat net zo goed het debat aan met christenen als met ondernemers, FNV'ers en jongeren. Hij verwacht wel dat het bij christenen makkelijker is om zijn standpunten naar voren te brengen, "omdat je er meer voeling mee hebt."

Bulten wil "vanuit een christelijk hart en sociale bewogenheid naar voren brengen wat de ChristenUnie-SGP voorstaat en waarom ze vooral op ons moeten gaan stemmen." De hoofdmoot voor de Doetinchemse partij is rentmeesterschap dn duurzaamheid. Ook willen ze de burger laten zien dat ze, ondanks dat ze een kleine fractie in de gemeenteraad zijn, veel bereikt hebben door bestuurlijke verantwoordelijkheid te nemen.

Lokale partij

Is het niet beter om bij de gemeenteraadsverkiezingen te kiezen voor een lokale partij? Bulten: "Landelijk is tegelijk ook lokaal. We zijn volledig ingebed in de smaenleving. Een lokale partij mist direct de landelijke lijn en de provinciale lijn, dat zijn plekken waar je erg veel informatie kunt delen. Ik zou zeggen: stem in ieder geval een partij die dicht bij je staat, wat ons betreft de ChristenUnie-SGP. En daarnaast: een lokale partij is net zo lokaal als een landelijke partij hier lokaal is, dat maakt geen verschil."

Het hele gesprek met Henk Bulten kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari