Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Chris Tomlin Whom Shall I Fear (God Of Angel Armies)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Chris Tomlin Whom Shall I Fear (God Of Angel Armies)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Chris Tomlin Whom Shall I Fear (God Of Angel Armies)
Luister

Paus Franciscus publiceert nieuw boek 'God is jong'

paus franciscuswoensdag 21 maart 2018 11:06

In meer dan twintig talen verschijnt vandaag een nieuw interviewboek van paus Franciscus: God is jong. Hierin spreekt de paus jongeren binnen en buiten de kerk toe. Het boek verschijnt precies in de week dat er honderden gelovige én ongelovige jongeren bij elkaar komen in Rome om de paus en de katholieke bisschoppen te adviseren.

Met het nieuwe boek wil paus Franciscus jongeren meer podium geven, vertelt vaticaanwatcher en rooms-katholiek theoloog Hendro Munsterman in De Nieuwe Morgen. "Jongeren hebben volgens de paus te weinig te vertellen in kerk en samenleving. Maar er zit meer achter, want in oktober dit jaar volgt een bisschoppensynode met als thema jongeren, de kerk en hun levensdoel. De vraag hoe je jongeren kunt helpen om hun levensdoel te bereiken, staat daarin centraal."

Bewustwording

'Dio è Giovane', oftewel 'God is jong', is slechts een van de projecten, waarmee de paus bewustwording creëert en input vergaart voor deze bisschoppensynode: "Er zijn facebookgroepen geopend en online enquêtes uitgezet," vertelt Munsterman. "Op dit moment laat de paus zich door meer dan driehonderd gelovige en ongelovige jongeren adviseren. Deze jongerenbijeenkomst is ook één van de projecten in het bewustwordingsproces, waarmee de paus jongeren wil laten bijdragen."

Luister het gesprek met Hendro Munsterman terug

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari