Nu op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Chris Tomlin Whom Shall I Fear (God Of Angel Armies)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Chris Tomlin Whom Shall I Fear (God Of Angel Armies)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 Wens - Tim Hendriks

Nu speelt

Chris Tomlin Whom Shall I Fear (God Of Angel Armies)
Luister

Stille Week op Groot Nieuws Radio

kruis_pexelszaterdag 24 maart 2018 00:00

De week voorafgaand aan Pasen wordt ook wel de Stille Week genoemd, de week waarin ook Goede Vrijdag valt, de dag van Jezus' dood aan het kruis. Op Groot Nieuws Radio staan we daar stil bij. In verschillende programma's schenken we aandacht. Hier lees je wat je zoal kunt verwachten.

  • In Blessings draait Tim elke dag een lied dat gaat over wat Jezus voor ons deed. Welk lied raakt jou? Welk lied doet je beseffen wat Pasen is? Geef het door via grootnieuwsradio.nl/blessings.
  • In Bij Jorieke verdiepen we ons in een aantal namen van Jezus om Hem beter te leren kennen. Woensdagochtend de laatste in de serie, die gaat over Jezus als Hogepriester. Te gast is theoloog Metta Wierenga, maar ook jouw input is van harte welkom via grootnieuwsradio.nl/bijjorieke.
  • Op Goede Vrijdag schuift onze overdenker Agnes Huizenga aan in de studio tijdens De Nieuwe Morgen. Lukas gaat met haar in gesprek over de betekenis van Goede Vrijdag.
  • Componist Johan Bredewout schreef een aantal jaar geleden het Oratorium 'Van Liefde Ongekend', dat in de afgelopen jaren door talloze koren in het land is uitgevoerd in de periode rond Goede Vrijdag en Pasen. Het stuk bestaat twee delen. In de stille week zal in Wens dagelijks aandacht gegeven worden aan dit geliefde werk. In het Paasweekend zal tijdens 't Heerlijk Loflied het gehele werk gedraaid worden. Het eerste deel, de cantate 'Lam Gods' – over het lijden en sterven van Jezus – horen we op Stille Zaterdag. Het tweede deel, de cantate ‘Christus Is Waarlijk Opgestaan’ volgt in de uitzending van Eerste Paasdag. Presentator Hans van Vuuren zal zelf voor de verbindende teksten vanuit het Marcus-evangelie zorgen.

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari