Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Joke Buis Welk Een Vriend Is Onze Jezus
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Joke Buis Welk Een Vriend Is Onze Jezus
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Joke Buis Welk Een Vriend Is Onze Jezus
Luister

Lukt dat jou? Even helemaal niks doen...

peace_pexelsdonderdag 22 maart 2018 07:30

"We zitten heel erg in het idee dat als je maar levert, dat je dan goed bezig bent. Terwijl je ondertussen jezelf kan verliezen." Dominee Janneke Nijboer pleit voor meer tijd om even helemaal niks te doen, om te lummelen of te lanterfanten. Om doelloos te staren of een ommetje te maken. "God zelf heeft een dag bedacht om te rusten van Zijn werk", vertelt Nijboer donderdag in De Nieuwe Morgen.

Zelf lukt het Janneke Nijboer niet altijd om genoeg rust te nemen. "Af en toe schiet het me wel te binnen als ik heel erg druk ben en ik moet bijvoorbeeld een preek maken en ik kom er niet goed uit. Dan is het wel zo'n moment dat ik denk: nu moet ik afstand nemen en echt even wat anders doen en er niet over nadenken. Dan ga ik wandelen of was ophangen, iets heel anders. En dan ontstaat er vanzelf iets als creativiteit", aldus Nijboer op Groot Nieuws Radio.

Zit je in de flow? Ga dan vooral door, raadt Nijboer aan. "Maar als je echt vastloopt, dat je letterlijk een doodlopende weg in gaat, dan moet je omkeren en iets anders gaan doen. Dan is het gewoon goed om te bedenken dat je hoofd het nodig heeft om even afleiding te hebben. Een fysieke inspanning kan dan heel slim zijn om even te doen."

"Het gaat erom dat je even niet focust. Dus zeker als je met een wat groter project bezig bent, waar je ook creatief moet zijn, dat je even zegt: ik doe even heel iets anders. Met collega's praten bijvoorbeeld, of dat je de trap heel hard op en neer rent. Dan kom je in een nieuwe mindset", vertelt Nijboer.

Het hele gesprek kun je hier terugluisteren .

Beeld: Pexels

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari