Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Muziektrack
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Mens & Missie - Maurits Reijnoudt

Nu speelt

Muziektrack
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Muziektrack
Luister

Voorlopige uitslag: 1 zetel voor ChristenUnie Amsterdam

donceder_fbpdonderdag 22 maart 2018 08:30

Het is erop of eronder voor de ChristenUnie in Amsterdam. Komt lijsttrekker Don Ceder in de gemeenteraad of niet? Met 70 procent van de stemmen geteld lijkt het erop dat Ceder zijn plek mag innemen. Vrijdag volgt de definitieve uitslag in Amsterdam. "We zijn maanden bezig geweest met de campagne, om mensen te overtuigen waarom juist de ChristenUnie van toegevoegde waarde kan zijn in de Amsterdamse gemeenteraad."

"Onze kracht is een diverse lijst van mensen. Ook hebben we ingezet op de positiviteit van de stad. Er zijn dingen in de stad die we willen aanpakken, maar we willen ook terug naar een stad met gemeenschapszin", vertelt Ceder, die van Amsterdam een stad maken waar naar elkaar wordt omgezien.

Het politieke landschap is versplinterd, nu er naast de ChristenUnie nog drie nieuwe partijen in de gemeenteraad komen. "Eerst moeten we wachten op de definitieve uitslag, daarna moet er gezocht worden naar een werkbaar college. Maar dat is niet mijn pakkie an. Je zult echt op zoek moeten gaan naar meerderheden en je constructief opstellen. Ik denk dat de ChristenUnie bij uitstek bekend staat als een partij die zich constructief opstelt. Wie weet of we daar van toegevoegde waarde kunnen zijn."

SGP niet in de raad

Het is Paula Schot (SGP) definitief niet gelukt om een zetel te bemachtigen in de gemeenteraad van de hoofdstad. Wel is ze nog benieuwd naar het totaal aantal stemmen in Amsterdam op de SGP. "We gaan meer stemmen halen dan we vorig jaar bij de landelijke verkiezingen hadden. Dat kan als winst gezien worden", vertelt ze donderdagochtend op Groot Nieuws Radio.

Het hele gesprek met Paula Schot en Don Ceder kun je hier terugluisteren.

Op de verkiezingsdag sprak verslaggever Lukas Kramer ook al met Paula Schot (SGP) en Don Ceder (ChristenUnie) in het stembureau op Amsterdam Centraal. De gesprekken kun je hier terugluisteren.

Beeld: Facebookpagina Don Ceder

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari