Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Lou Fellingham & Jake Isaac Sacrifice
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Lou Fellingham & Jake Isaac Sacrifice
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Lou Fellingham & Jake Isaac Sacrifice
Luister

"Bushpiloot worden: dat is mijn roeping"

rebekkadonderdag 22 maart 2018 15:08

Rebekka Verheij is nu nog docent Bewegingswetenschappen, maar wil over twee jaar fulltime bushpiloot worden bij de MAF. Deze organisatie helpt mensen die in afgelegen gebieden leven. Met 130 vliegtuigen maakt MAF hen bereikbaar voor hulp en het Evangelie. Rebekka vertelde in Sandwich over haar droom om te vliegen in de moeilijkste vlieggebieden ter wereld.

"Het begon er eigenlijk mee dat God mij vroeg om naar het buitenland te gaan. Ik heb het toen vervolgens even laten rusten, omdat het buitenland een breed begrip is. Toch kreeg ik elke keer weer een puzzelstukje aangereikt. Het zijn knipoogjes van God, en elke keer wordt het plaatje completer. Op een gegeven moment kwam ik video's tegen van de vluchten van MAF. Ik dacht: wat een mooi werk doen ze. Ik droomde ervan dat ik zelf in zo'n vliegtuig zat. En toen ik van vrienden mijn eerst les kreeg was het voor mij duidelijk: dit is wat ik moet gaan doen." 

Rust 

Rebekka is tot zover bekend de allereerste vrouw in Nederland die probeert bushpiloot te worden. "Het werk als bushpiloot is uitdagend qua omstandigheden en je komt in gebieden met weinig voorzieningen. Maar voor mij maakt het niet zoveel uit of ik de eerste vrouw ben of niet. Ik wil dit werk gaan doen en het voelt echt als een roeping. Nu ik dit besluit genomen heb voel ik rust in mijn hart."

Klein vliegtuig

Als bushpiloot heb je geen rustig leven. Elke dag ziet er anders uit. Rebekka: "Er komt veel bij kijken. Je vliegt in in een klein vliegtuig en je moet langs meerdere plekken. Als je bijvoorbeeld gaat landen moet je goed in de gaten houden of je veilig kan landen op de landingsstrip en dat er geen dieren op staan. En je houdt continu contact met de achterban." 

Roeping 

En het vliegen zelf, hoe gaat dat? "Ik vind het vooral ingewikkeld dat je veel dingen tegelijk moet doen. Het is vergelijkbaar met autorijden, veel mensen hebben daar aan het begin moeite mee. Maar hoe vaker je het doet, hoe beter je het in je vingers krijgt. Het mooiste aan vliegen vind ik de vrijheid en het prachtige uitzicht. Ik kan niet wachten om over twee jaar mijn roeping te gaan vervullen."  

Je kunt hier het gesprek terugluisteren: 

Bron foto: MAF

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari