Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 10:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Russ Taff We Will Stand
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 06:00 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Russ Taff We Will Stand
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Kerkdienst - Non-stop

Nu speelt

Russ Taff We Will Stand
Luister

Renswoude begint met onderhandelingen

sandervrijdag 23 maart 2018 10:43

De ChristenUnie in Renswoude is opeens de grootste partij geworden. Maar wat gebeurt er nu alle stemmen geteld zijn? Bij Groot Nieuws Radio volgen we de aankomende tijd lijsttrekker Sander van 't Foort bij de vorming van de coalitie. "Ik ben inmiddels een beetje bijgekomen. Nu is het tijd om voortvarend aan de slag te gaan en onze verantwoordelijkheid te nemen."

De overwinning van de Christenunie is redelijk uniek: plotseling gingen ze van de kleinste partij in Renswoude naar de grootste partij. Sander van 't Foort: "We hebben het zeker gevierd: zo'n 200 mensen kwamen langs in de voetbalkantine die we hadden afgehuurd. Maar nu gaan we echt aan de slag, waarschijnlijk praten we vandaag al met de andere partijen." Het succes is volgens Van 't Foort te verklaren door de stemmers: ze willen graag dat er een nieuwe en frisse wind waait door het dorp Renswoude. 

Coalitie

"We willen graag zo snel mogelijk aan het werk. We hebben de burgermeester bezocht in het gemeentehuis, de volgende stap is het gesprek aangaan met de andere partijen. Nu wij de grootste partij zijn nemen wij de leiding wat betreft het vormen van een coalitie. We staan voor verschillende samenwerkingen open, maar mijn eigen voorkeur gaat uit naar samenwerken met de VVD. In het verleden hebben we daar ook goede resultaten mee geboekt. Net als de ChristenUnie heeft de VVD ook stemmen gewonnen. Zo doe je wat mij betreft ook de stemmers recht. Maar ik benadruk wel dat alles nog openstaat."

Uitdaging

Omdat de partij plotseling van 1 zetel naar 4 zetels is gegaan, is het voor 3 raadsleden helemaal nieuw om plaats te nemen in de raad van Renswoude. "Ik ben de enige die 4 jaar in de raad heeft gezeten. Daar zit wel een uitdaging. Maar die uitdaging gaan wij graag aan. We willen in gesprek gaan met mensen en oplossingen vinden. Het is tijd voor een ander geluid."

Je kunt hier het gesprek terugluisteren: 

Bron foto: Adriaan Hosang, Scherpenzeelse Krant

« Terug

Deel via

Archief > 2018 > maart