Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Kinga Ban Zomaar Een Morgen
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Kinga Ban Zomaar Een Morgen
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Kinga Ban Zomaar Een Morgen
Luister

Luister drie goede gesprekken van week 12

weekoverzicht_2018_winterbordjevrijdag 23 maart 2018 18:00

We hebben drie gesprekken uitgekozen van afgelopen week die je gehoord moet hebben! In Bij Jorieke praten we met Ron van der Spoel over zijn ervaringen met engelen en demonen en hoe we daar allemaal mee te maken hebben. In De Nieuwe morgen vertelde Hendro Munsterman ons alles over het nieuwe boek van Paus Franciscus. En in Sandwich schuift Rebekka Verheij aan: ze wil als eerste vrouw de opleiding tot bushpiloot volbrengen en vertelde ons alles over haar roeping.

1. In gesprek met Ron van der Spoel

"Ieder mens heeft te maken met de geestelijke strijd, want we zitten in oorlogsgebied." Ron van der Spoel vertelde dinsdag in Bij Jorieke over zijn ervaringen met engelen en demonen en hoe we daar mee te maken hebben, ook hier in Nederland. "We zijn in de kerk heel praktisch bezig met Jezus te volgen, maar Jezus zegt: 'Als je mij volgt, moet je strijden met de duivel'."

Het gesprek met Ron van der Spoel kun je hier terugluisteren.

2. Paus Franciscus publiceert nieuw boek 'God is jong'

In meer dan twintig talen verschijnt vandaag een nieuw interviewboek van paus Franciscus: God is jong. Hierin spreekt de paus jongeren binnen en buiten de kerk toe. Het boek verschijnt precies in de week dat er honderden gelovige én ongelovige jongeren bij elkaar komen in Rome om de paus en de katholieke bisschoppen te adviseren.Met het nieuwe boek wil paus Franciscus jongeren meer podium geven, vertelt vaticaanwatcher en rooms-katholiek theoloog Hendro Munsterman in De Nieuwe Morgen.

Luister het gesprek met Hendro Munsterman terug

3. Rebekka Verheij: "Bushpiloot worden: dat is mijn roeping"

Rebekka Verheij is nu nog docent Bewegingswetenschappen, maar wil over twee jaar fulltime bushpiloot worden bij de MAF. Deze organisatie helpt mensen die in afgelegen gebieden leven. Met 130 vliegtuigen maakt MAF hen bereikbaar voor hulp en het Evangelie. Rebekka vertelde in Sandwich over haar droom om te vliegen in de moeilijkste vlieggebieden ter wereld.

Je kunt hier het gesprek terugluisteren: 

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari