Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Opwekking Band 806 Soeverein (Radio-Edit)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Opwekking Band 806 Soeverein (Radio-Edit)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Opwekking Band 806 Soeverein (Radio-Edit)
Luister

Bill Hybels beschuldigd van seksueel wangedrag

bill hybelsvrijdag 23 maart 2018 16:29

Bill Hybels, oprichter en voorganger van de Willow Creek Community Church, wordt door voormalige voorgangers en stafleden beschuldigd van seksueel onacceptabel gedrag tegenover vrouwen. Zo zou hij vrouwen hebben uitgenodigd op zijn hotelkamer en ze ongevraagd hebben aangeraakt. In De Dag van Vandaag reageerde Ruben Flach (Opwekking en Willow Creek Nederland) op het nieuws.

Zelf ontkent Hybels de beschuldigingen en zegt dat het voortkomt uit het willen schaden van zijn reputatie en die van de kerk. In een statement op de website staat dat de kerk volledig achter Hybels staat. Ook Ruben Flach schaart zich daar achter: "Mijn eerste reactie was dat je enorm schrikt van zo'n verhaal. Iedereen vormt zijn eigen mening maar wij vinden dat je mensen niet gelijk moet afschrijven, zeker niet van afstand. Ze hebben goed onderzoek gedaan en daaruit blijkt dat de beschuldigingen niet waar zijn. En wij hopen natuurlijk dat het inderdaad niet zo blijkt te zijn", aldus Flach.

Ernstige schade

"Natuurlijk blijven we de ontwikkelingen in de gaten houden. Hybels is voor mij niet minder geloofwaardig geworden, maar ik denk wel dat dit bericht zijn imago ernstige schade toericht", vertelt Ruben Flach.

Het gesprek met Ruben Flach kun je hier terugluisteren.

Bekijk hier de toelichting op de website van Willow Creek. 

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari