Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Opwekking Band met Bertina Grijpstra 561 Nederig Van Hart
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Opwekking Band met Bertina Grijpstra 561 Nederig Van Hart
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Opwekking Band met Bertina Grijpstra 561 Nederig Van Hart
Luister

De kern van Psalm 23: U bent bij mij

groeneweiden_pexelsmaandag 26 maart 2018 11:55

'De Heer is mijn herder, het ontbreekt mij aan niets'. Het is het begin van een hele bekende psalm die maandag besproken werd in Bij Jorieke. "Psalm 23 is eigenlijk de toppsalm. De kern zit in het midden, in het midden van vers 4: U bent bij mij", vertelt Willem de Vink op Groot Nieuws Radio. "Als je kan zeggen 'U bent bij mij', dan heb je een relatie met God."

In vers 2 gaat het over groene weiden en vredig water. "Als je wilt drinken bij God moet je tot rust komen", zegt Willem. "Schapen die een wilde beek zien, schrikken daarvoor terug. Sommige mensen blijven in de onrust leven, terwijl de oproep is om tot rust te komen."

Het donkere dal uit vers 4 heeft Willem de Vink ook zelf gekend. "Ik ben overspannen en depressief geweest. Ik dacht: waarom leef ik nog nu ik ontslag heb gekregen? Er kwamen vragen van falen op me af. Dan voel je niks meer met God. Maar daaronder zit nog altijd: U bent bij mij! Dat is een soort laatste grond waarop je staat."

De uitzending van Bij Jorieke over Psalm 23 kun je hier terugluisteren.

Het boek 'De Heer is mijn Herder' van Éric Celerier en Jérémie Roussier kun je bestellen op Kameel.nl. Door te bestellen via deze link, steun je het werk van Groot Nieuws Radio.

Beeld: Pexels

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari