Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

"Geloof speelt grote rol in Amsterdam Zuidoost"

passionindebijlmer_eodonderdag 29 maart 2018 07:30

De Bijlmer is donderdagavond de plek waar The Passion opgevoerd gaat worden. De kerken in de Bijlmer organiseren daarnaast tal van activiteiten rondom The Passion. Zo ook de Evangelisch-Lutherse gemeente. "Geloof speelt een hele grote rol in Amsterdam Zuidoost", vertelt ouderling Jane Reijke. "We zijn met z'n allen in aanloop naar Pasen, naar de opstanding van de Heer."

"Veel bewoners kijken elk jaar naar dit muziekevenement", weet Jane Reijke. "Door de media-aandacht die er rond The Passion is, wordt de Bijlmer positief op de kaart gezet. Het thema van dit jaar 'Ik zie jou' is volgens mij tekenend voor de Bijlmer, omdat we hopen dat Amsterdam Zuidoost, een uniek stadsdeel, gezien wordt. Ik denk dat het een fantastische dag wordt, want iedereen is enthousiast."

Ik zie jou

Jane Reijke heeft zich samen met veel vrijwiligers zich ingezet om een heel programma te maken rondom The Passion. Niet alleen de kerken doen mee, maar ook het stadsdeel en andere organisaties deden mee. "Zo was er een stoepkrijtwestrijd, er werden hele mooie grote kruizen geschilderd op de stoepen. Er waren afterparty's, flashmobs. Op de twee locaties van onze kerken, De Nieuwe Stad en De Drie Stromen, hebben we open kerk. Veel gemeenteleden zijn aanwezig om gasten te ontvangen en wegwijs te maken. We hebben stiltecentrums weaar mensen een kaarsje kunnen branden. Op een prikbord kunnen ze aangeven naar wie ze omkijken. We hebben ook een fotoexpositie. Een maand geleden hadden we een 'Ik zie jou'-fotoshoot in de kerk. Een selectie van 25 foto's hangen in de kerk. Tijdens een familieproject zijn er 129 vlaggen gemaakt, want we hebben 129 culturen in Amsterdam Zuidoost. Die hebben een prominente plek in de hal van de kerk gekregen."

Buffet

En dat is nog niet alles. Donderdagmiddag is er een orgelconcert en zijn er bezinningsdiensten in beide kerken. Hoogtepunt moet het multicutureel buffet worden waar iederen mag langskomen en aanschuiven. Jane Reijke benadrukt dat je niet in je eigen clubje mag zitten waar je normaal zit. "Die maaltijd, dat je met elkaar mag zijn, elkaar ziet en met elkaar mag praten over geloof en alles wat je bezig houdt in het leven, dat is een van de mooiere dingen", aldus Reijke op Groot Nieuws Radio.

The Passion wordt donderdag vanaf 20:30 uitgezonden op NPO1. Het hele gesprek met Jane Reijke kun je hier terugluisteren.

Beeld: EO

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari