Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Steven Curtis Chapman Beauty Will Rise
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Steven Curtis Chapman Beauty Will Rise
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Steven Curtis Chapman Beauty Will Rise
Luister

"Ik herdenk wat God voor mij gedaan heeft"

Agnes Huizenga (overdenker)vrijdag 30 maart 2018 11:06

Het is vandaag Goede Vrijdag: de dag waarop we herdenken dat Jezus voor onze zonden aan het kruis is gestorven. In De Nieuwe Morgen staan we samen met overdenker Agnes Huizenga stil bij deze dag. Wat betekent Goede Vrijdag voor haar en hoe kunnen we het zelf overdenken? Agnes: "Zonder de dood van Jezus zou er geen hoop zijn. Hij brengt licht in de duisternis."

"Het is eigenlijk een dag die een soort van stilte in zich draagt. Het is een dag met een bepaalde zwaarte, en daar ben ik overdag wel mee bezig. Maar ik ervaar het ook als een goede dag: als deze dag er niet geweest was, zou het slecht afgelopen met de mensheid. Ik zie het als een dag waar centraal staat wat God voor ons gedaan heeft. Het valt niet weg te denken. Jezus is voor ons gestorven, en toch neemt God mij in al mijn onmogelijkheden en beperkingen aan de hand en zegt: ik ga voor jou. Dat is indrukwekkend."

Licht en hoop 

Agnes vertelt hoe zij als ze zich hopeloos voelt toch weer nieuwe hoop krijgt. "Dat is voor mij de betekenis van Goede Vrijdag: dat God naar mij toekomt, en dat we ook Hem elke dag naar ons toe mogen halen. We zijn vrij om ook de moeilijke dingen bij hem achter te laten. Jezus wil dichtbij ons zijn, hoe kapot de wereld ook is. Hij is diegene die licht en hoop brengt: dus ook als je ziek bent of grote problemen hebt. De veiligheid en liefde van Jezus is altijd groter dan wat ons overkomt: dat is Goede Vrijdag."

Luister hier het eerste deel terug van het gesprek met Agnes Huizenga: 

In het tweede deel van het gesprek bespreken we met Agnes Huizenga over wat precies de betekenis van zonde is en hoe ze dit ervaart op Goede Vrijdag. Luister hier het tweede deel terug: 

Beeld: eigen foto 

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari