Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

Luister drie goede gesprekken van week 13

3gesprekkenvrijdag 30 maart 2018 18:00

We hebben drie gesprekken uitgekozen van afgelopen week die je gehoord moet hebben! In Bij Jorieke spraken we Mirjam van der Vegt over 'geliefd zijn'. Marien Korterink sprak met journalist Rick Timmermans over vriendschap, de stille week en het kloosterleven. En op Goede Vrijdag stonden we stil bij het lijden van Jezus: we gingen erover in gesprek met overdenker Agnes Huizenga.

1. Mirjam van der Vegt: Geliefd zijn is beschikbaar zijn

"Het gaat niet over hoe ik me voel, maar dat God tegen me zegt: 'Ik wil jou, ik heb zoveel liefde, ik moet het aan je kwijt. Stel je jezelf beschikbaar voor mij?' Dat heeft mijn hele perspectief op zijn kop gezet." Dat zegt Mirjam van der Vegt dinsdag in Bij Jorieke op Groot Nieuws Radio. De vierde uitgave in haar Adem de dag-reeks gaat over het thema 'geliefd zijn'.

Het hele gesprek met Mirjam van der Vegt kun je hier terugluisteren. Het boek 'Geliefd' kun je bestellen op Kameel.nl. Door via deze link te kopen, steun je het werk van Groot Nieuws Radio.

2. Journalist Rick Timmermans over de mooie dingen die gebeuren

Journalist Rick Timmermans was donderdag de verrassingsgast bij Marien Korterink op Groot Nieuws Radio. Door het dagelijks gebed is Rick fijngevoeliger geworden voor de mooie dingen die gebeuren. "Daarin zie je ook de aanwezigheid van God in de wereld. Je kunt God op het spoor komen door dit te doen", vertelde hij over een manier van bidden die in de ignatiaanse spiritualiteit het levensgebed wordt genoemd.

Het hele gesprek met hem kun je hier terugluisteren. Marien sprak met Rick Timmermans onder andere over vriendschap, de stille week en het kloosterleven.

3. Overdenker Agnes Huizenga: "Ik herdenk wat God voor mij gedaan heeft"

 Goede Vrijdag: de dag waarop we herdenken dat Jezus voor onze zonden aan het kruis is gestorven. In De Nieuwe Morgen staan we samen met overdenker Agnes Huizenga stil bij deze dag. Wat betekent Goede Vrijdag voor haar en hoe kunnen we het zelf overdenken? Agnes: "Zonder de dood van Jezus zou er geen hoop zijn. Hij brengt licht in de duisternis."

Luister hier het eerste deel terug van het gesprek met Agnes Huizenga: 

In het tweede deel van het gesprek bespreken we met Agnes Huizenga over wat precies de betekenis van zonde is en hoe ze dit ervaart op Goede Vrijdag. Luister hier het tweede deel terug: 

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari