Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

"Muziek maken, God aanbidden en lol hebben"

opwekkingbanddinsdag 03 april 2018 14:55

Op het Zangfestijn van Stichting Opwekking is twee weken geleden de nieuwe Opwekking-CD opgenomen. Hoewel de sfeer goed en ontspannen is, vindt José Witterland, zangeres bij de Opwekking Band, het ook een pittig weekend. "Je geeft zes aanbiddingsconcerten. Je voelt 'm wel aan het einde van het weekend. Maar het is supergaaf dat je met elkaar weer die nieuwe nummers op CD mag zetten."

Het is het derde jaar dat José Witterland meedoet met de Opwekking Band. Ze werd onder andere bekend door het lied 'Lopen op het water' dat in 2016 verscheen op Opwekkingsliederen 40. "Vanaf het begin heb ik de Opwekking Band als ontzettend fijn ervaren. Het is een eenheid, maar toch zo verscheiden. Iedereen is anders en uniek, maar we hebben respect voor elkaar. Samen kunnen we mooie muziek maken, God aanbidden en lol hebben."

Enthousiast

Dit jaar staan er volgens José veel mooie liederen op de nieuwe CD van Opwekking. Er zijn drie liederen waar ze meteen enthousiast over wordt. Haar eerste keuze: 'Niemand Anders', een vertaling van het lied 'One And Only' van Rend Collective. Ook kiest José voor 'Op Die Dag'. Het is een vertaling van 'One Day' van Matt Redman. "Dat lied gaat over dat je ooit bij Jezus zult zijn. Ik vind de tekst belangrijk, maar ook het arrangement en de melodie. Die combinatie raakte me heel erg."

Arrangement

"En als ik over arrangementen praat: 'Vul dit huis met Uw glorie' van InSalvation, dat vond ik meteen geweldig. Dan gaat het puur om het arrangement. Het lied was al mooi, die kenden we al, maar hoe die nu gearrangeerd staat op de CD: ik hou daarvan!"

Het hele gesprek met Jose Witterland kun je hier terugluisteren.

Luister hier naar alle liederen die op de nieuwe CD van Opwekking komen.

Beeld: Facebookpagina José Witterland

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari