Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

Geloofswandeling door Friesland met rolstoeler en duwer

illpushyouwoensdag 04 april 2018 08:30

Vier mannen, twee rolstoelen en een pelgrimspad. Het klinkt als de start van een goed boek. Het avontuur dat de mannen aangaan is dan ook geïnspireerd op het boek I'll Push You dat onlangs in het Nederlands werd vertaald. Deze bijzondere pelgrimstocht is dinsdag van start gegaan in Sint Jacobiparochie. Donderdag komen Harco Ploegman, Eelco Martens, Rogier Pelgrim en Paul Abspoel aan in Heerenveen.

De eerste etappe van 23 kilometer is dinsdag afgelegd door de vier heren. Wat zijn ze tegengekomen? "Wildroosters die te breed waren om met een rolstoel overheen te kunnen. En heel veel dichte plekken. We dachten even pauze te houden, maar het was allemaal dicht. We zijn ook hele aardige Friezen tegengekomen. Ik vind Friezen toch wel een bijzonder volk met een bijzondere gastvrijheid", vertelt Eelco Martens woensdagochtend op Groot Nieuws Radio.

Verhalen

"De gesprekken zijn best wel diepgaand", vertelt Eelco. "Ik vind het ook wel heel versterkend voor het geloof, dat hoop ik nog meer tegen te komen. Naast dat we wandelen is het ook een geloofswandeling, voor mij wel. Iedereen heeft zijn eigen verhaal meegebracht. Dan zie je toch mooi hoe God door levens heen werkt. Dat werkt voor mij heel inspirerend om Hem op te zoeken naar wat Hij met ons leven wil."

Zelf heeft Eelco Martens veel tegenslag gekend in zijn leven. Toch vind hij altijd weer steun bij God. "Vorig jaar ben ik nog heel lang ziek geweest, en nu loop ik deze tocht. Dat had ik vorig jaar niet voor mogelijk gehouden. En nu hebben we er al 23 kilometer op zitten!"

Elkaar nodig

De mannen basseren hun pelgrimstocht op het boek I'll Push You. "Ga het boek vooral lezen", zegt Eelco. "Het boek gaat over twee vriende waarvan er een in een rolstoel zit. Die kan helemaal niets meer. Ze gaan naar Santiago de Compostella lopen. Dat vonden we zo inspirerend, dat wilden we in het klein doen om het boek te promoten. Vandaar dat we deze uitdaging zijn aangegaan."

De tocht is niet van minuut tot minuut gepland. "Juist omdat we dat niet hebben gedaan, komen we veel mooie dingen tegen waar we elkaar voor nodig hebben. Dat is een mooie link naar het boek. De rolstoeler had een duwer nodig, maar de duwer had ook het enthousiasme van de rolstoeler nodig om af en toe over de berg te komen. Dat proberen we na te bootsen."

Het hele gesprek met Eelco Martens kun je hier terugluisteren.

Beeld: Facebookgroep I'll Push You Jabikspaad

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari