Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Rich Mullins And A Ragamuffin Band My Deliverer
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Rich Mullins And A Ragamuffin Band My Deliverer
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Rich Mullins And A Ragamuffin Band My Deliverer
Luister

Nieuwe datingsite Roots kijkt naar karakter

Datendonderdag 05 april 2018 15:12

Er zijn al verschillende datingsites waar je als christen nieuwe mensen kunt ontmoeten. Maar toch vonden Rianne van Ballegooijen en Jorieke Kammeraat dat het anders kon. Hun datingwebsite Roots ging afgelopen week live. Wat is er anders aan deze website? Rianne: "Daten is kwetsbaar zijn. Daarom willen wij met Roots christelijk daten laagdrempelig maken. We kijken écht naar je persoonlijkheid."

"Een half jaar geleden kwamen we met het idee om een nieuwe datingsite te ontwikkelen. Natuurlijk zijn er andere datingsites, maar we dachten wellicht iets beters te kunnen maken. Bij Roots wordt er meer gekeken naar je persoonlijkheid in plaats van naar hobby's of werk. We kijken of je bij elkaar zou passen. Natuurlijk laat je op je profiel wel zien wat je hobby's zijn. Dit kan vooral door middel van foto's en video's. Maar het algoritme is anders dan bij andere datingsites. We kijken echt naar je karakter en of je bij elkaar past." 

Positieve reacties

De website heeft een creatieve uitstraling. Gaan ze daarmee mannen ook over de streep trekken zich aan te melden? Rianne: "Er is inderdaad veel roze. maar er zijn gelukkig veel mannen enthousiast en hebben zich ook ingeschreven. Natuurlijk kun je je eigen profiel zo stoer maken als je zelf wil. We zijn pas een paar dagen open, en we hebben al 100 profielen die live zijn. Het is een onwijze storm geweest van positieve reacties." 

Ware liefde

"Het is natuurlijk wel een bepaalde drempel om je in te schrijven op een datingsite. Iedereen wil het perfecte plaatje van de ware liefde in het echt tegen het lijf te lopen. Je hebt er een bepaalde mindset voor nodig om het gewoon te gaan doen. Bij Roots hoef je ook niet in te vullen welke kerkelijke achtergrond je hebt,  want wellicht zit de liefde van je leven wel in een andere kerk. Dat is tegelijkertijd een mooie opening om een goed gesprek te beginnen."

Je kunt hier het gesprek met Rianne van Ballegooijen terugluisteren: 

Bron foto: Pexels

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari