Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

Belle Bijbel helpt meiden te lezen uit de Bijbel

bellebijbelmaandag 09 april 2018 16:55

Er komt een speciale Belle Bijbel voor tienermeiden. Dat werd zaterdag op de vierde Huis van Belle-dag bekendgemaakt. "We merken dat meiden Bijbellezen echt lastig vinden en de Bijbel niet makkelijk pakken", vertelt Eline Hoogenboom van Huis van Belle tegenover Groot Nieuws Radio. "We willen heel praktisch helpen: waar heb je de Bijbel voor nodig en wat kan het voor je betekenen."

Met de Belle Bijbel hoopt Eline Hoogenboom dat meiden de Bijbel meer gaan lezen. De vertaling is de Bijbel in Gewone Taal. "Het bemoedigende, dat het kenmerkende van ons is, komt er in terug. We hebben zes thema's toegevoegd die meiden aangaan", vertelt Eline. "Dat zijn de 6 B's: Beauty, Bible, Basics, Believe en Body. Dat zijn allemaal echte meidenonderwerpen. Daar gaan we op in: wat zegt de Bijbel over deze onderwerpen?"

De Belle Bijbel is tot stand gekomen in samenwerking met het Nederlands Bijbelgenootschap. Vanaf 18 mei is de Belle Bijbel verkrijgbaar. Je kunt al een exemplaar reserveren via Kameel.nl. Door te bestellen via deze link, steun je het werk van Groot Nieuws Radio.

Het gesprek met Eline Hoogenboom kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari