Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Lou Fellingham & Jake Isaac Sacrifice
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Lou Fellingham & Jake Isaac Sacrifice
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Lou Fellingham & Jake Isaac Sacrifice
Luister

Technologie: onze redding of onze ondergang?

technology_pexelswoensdag 11 april 2018 07:55

Als je het zwart wit bekijkt komt het hierop neer: technologie is er om ons leven makkelijker te maken óf om het makkelijker te maken een leven te beëindigen. Reinier Sonneveld waarschuwt christenen om alert te zijn als het gaat om nieuwe technologie. "Als je je heil gaat verwachten van technologie wordt het pas echt gevaarlijk", vertelt hij woensdagochtend op Groot Nieuws Radio.

Het wonder van de 3D-printer

"Ik ben altijd iemand geweest die de techniek graag volgde. De 3D-printer bijvoorbeeld, prachtig hoe dat allemaal werkt. Ik zag al eerder hoe techniek ook gevaarlijk kon zijn, maar toen ik 2,5 jaar geleden een zoontje kreeg veranderde mijn beeld pas echt. In wat voor wereld groeit hij straks op? Want met een 3D-printer kun je makkelijk een wapen printen."

Imperfecte wereld

Natuurlijk zijn er veel voorbeelden van technologie die wel positief zijn. Maar veel mensen proberen met technologie hun leven perfect te maken. "Alsof dat iets is dat mogelijk is. We leven nu eenmaal in een imperfecte wereld. Dat komt pas weer goed als Jezus terugkomt. Als je je heil gaat verwachten van technologie wordt het pas echt gevaarlijk."

"Het lastige is ook dat dingen op het eerste gezicht onschuldig lijken. Dat is nu bijvoorbeeld heel concreet aan de hand met Facebook. Iets wat helemaal geïntegreerd is in ons leven, veel mensen kunnen niet meer zonder. Maar het heeft hele nare consequenties. En je hebt het niet in de hand."

Gids voor de laatste dagen

Met die gedachte in zijn achterhoofd schreef Reinier de 'Gids voor de laatste dagen'. Met name voor christenen om tot hulp te zijn bij het maken van beslissingen rondom technologie. "We maken elke dag honderden keuzes en daarin speelt de toekomst ook een rol. Je eigen toekomst, die van je kinderen en op een groter niveau de toekomst waarin Jezus terugkomt."

Volgens Reinier is het vooral van belang dat we ons realiseren dat we de wereld hier niet perfect kunnen maken. "We kunnen onszelf niet redden, we moeten worden gered. Onze opdracht hier is om zo liefdevol mogelijk voor onszelf, elkaar en Gods schepping te zorgen."

Het gesprek met Reinier Sonneveld kun je hier terugluisteren.

Beeld: Pexels

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari