Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Lou Fellingham & Jake Isaac Sacrifice
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Lou Fellingham & Jake Isaac Sacrifice
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Lou Fellingham & Jake Isaac Sacrifice
Luister

Verbeter de wereld, begin bij je bedrijf

EppoBruinsdonderdag 12 april 2018 09:17

Een bedrijf beginnen om de maatschappij mooier te maken en niet om veel geld te verdienen: dat is waar ze het tijdens de Economic Summit in Den Haag over gaan hebben. ChristenUnie-Kamerlid Eppo Bruins is de gastheer van de bijeenkomst en vertelt over over de vernieuwende theorie van Bruno Roche. "Deze theorie is altijd genegeerd, maar de resultaten zijn overtuigend."

Bruins: "Bruno Roche is hoofd-econoom bij Mars en gooit de hele economie van de twintigste eeuw omver. Het waren altijd al de leidende theorieën: zoveel mogelijk winst maken. Maar Bruno draait het helemaal om. Mensen willen tegenwoordig op een verantwoorde manier ondernemen, maar daar bestond helemaal geen theorie over. Daarom focussen mensen zich nog altijd op zoveel mogelijk geld verdienen." 

Resultaten

Maar daar moet volgens Eppo Bruins verandering in komen. Vandaag en morgen gaat het op de Economic Summit over de experimenten die gedaan zijn met deze theorie. "Als je er voor zorgt dat je als bedrijf niet alleen maar neemt maar ook geeft, zul je uiteindelijk meer geld verdienen. Focus je op maatschappelijke doelen en kijk naar hoe je de natuur kunt helpen. Deze manier van een bedrijf besturen is uniek, maar de resultaten zijn zo overtuigend. Daarom ga ik dit ook in de Tweede Kamer presenteren om zo op die manier Nederland én de wereld beter te maken. Van de cacaoboer tot de supermarkt."

Eerlijke prijs

Maar hoe maakt de chocoladefabrikant Mars de wereld beter? Bruins: "Er zijn verschillende experimenten over de hele wereld die onder andere in Afrika zijn gestart. Roche kijkt niet alleen naar winst maken met chocola, maar dragen tegelijkertijd bij aan het bouwen van hechte gemeenschappen en dat de chocoladeboeren een eerlijke prijs krijgen. Het menselijke kapitaal proberen ze te maximaliseren."

Je kunt hier het gesprek terugluisteren: 

Bron foto: Technologiestichting STW 

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari