Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

LEV Tussen Vrees En Veiligheid
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

LEV Tussen Vrees En Veiligheid
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

LEV Tussen Vrees En Veiligheid
Luister

"Ik leer het meest van mijn eigen falen"

leiderschapvrijdag 13 april 2018 09:22

Royal Mission start met de School voor Leiders: bedoeld voor leiders die willen groeien in hun karakter en leiderschap. Volgens Wim Hoddenbagh loopt het met de aanmeldingen storm. "In Nederland mist een opleiding die niet zo zeer gaat om leiding geven maar meer over het soort leven dat je leidt, en hoe je invloed uitoefent op je omgeving als christen." In De Dag Van Vandaag vertelt hij er alles over.

"Het is geweldig dat er een mogelijkheid is om iets te beginnen voor mensen die willen starten met leidinggeven vanuit het hart van God. Tijdens de opleiding trek je op met maximaal 50 mensen die je in een jaar goed leert kennen. Er zijn natuurlijk ook online cursussen, maar dat is niet te vergelijken met deze opleiding. Het is eigenlijk voor iedereen die op welke manier dan ook leider wil zijn in zijn of haar omgeving. Je ziet bij ons mannen en vrouwen door elkaar, in verschillende stadia van het leven."

Opstaan na falen

"De opleiding is opgebouwd volgens de 3 v's. Dit begint met vaardigheden: wat doe je als leider? Dan gaan we door met visie: hoe sta je in het leven als christen. 's Avonds bespreken we verhalen en komen er sprekers en de deelnemers kunnen met elkaar in gesprek gaan. Het uitgangspunt van deze opleiding is dan ook: we willen mensen ontmoeten met wie je altijd koffie zou willen drinken.  Het is een school voor disipelschap, gericht voor mensen in hun omgeving. Als ik boeken lees over leiderschap gaat het altijd over succes en kracht, maar ik heb juist gemerkt dat ik in mijn l even het meeste leer van mijn eigen falen en moeilijke periodes. Ik hoor liever faalverhalen dan de succesverhalen. Want het is juist zo belangrijk hoe je opstaat na het falen en hoe je er mee omgaat. In je dieptes kun je krachten ontwikkelen."

Je kunt hier het gesprek met Wim Hoddenbagh terugluisteren

Bron foto: Pexels

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari