Nu op Groot Nieuws Radio

20:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Sela God Van Leven
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Sela God Van Leven
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

22:25 - 22:25 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Sela God Van Leven
Luister

Luister 3 goede gesprekken van week 15

weekoverzicht_2018_winterbordjevrijdag 13 april 2018 18:00

Elk weekend vind je op grootnieuwsradio.nl drie gesprekken die je van harte aanraden om te luisteren! Deze week hadden we het Bij Jorieke over hoe het is om jong weduwe te worden. In De Nieuwe Morgen waarschuwde Reinier Sonneveld om als christen alert te zijn als het gaat om nieuwe technologie. En Jorieke ging op bezoek bij een gezin met tien kinderen.

1. Bij Jorieke over jong weduwe worden

Linda Broekhuis en Elma Geluk werden allebei op jonge leeftijd plotseling weduwe. Ze stonden alleen voor de zorg van hun kinderen en moesten alle taken die ze daarvoor met hun man deelden alleen oppakken. In Bij Jorieke deelden ze met Annemarie Biljard hun verhalen, welke moeilijkheden ze tegenkomen, hoe de rouwverwerking ging en hoe je als omgeving steun kan bieden. 

Het hele gesprek met Elma en Linda t kun je hier terugluisteren.

2. Technologie: onze redding of onze ondergang?

Als je het zwart wit bekijkt komt het hierop neer: technologie is er om ons leven makkelijker te maken óf om het makkelijker te maken een leven te beëindigen. Reinier Sonneveld waarschuwt christenen om alert te zijn als het gaat om nieuwe technologie. "Als je je heil gaat verwachten van technologie wordt het pas echt gevaarlijk", vertelt hij woensdagochtend op Groot Nieuws Radio.

Het gesprek met Reinier Sonneveld kun je hier terugluisteren.

2. Jorieke op bezoek bij gezin met tien kinderen

Hoe is het om in 2018 een gezin met tien kinderen te hebben, waar loop je tegenaan, wat zijn mooie elementen en wat lastige? Jorieke en Thijs liepen een middag mee bij de familie Damsteegt in Oud Alblas. Martien en Lydia hebben tien kinderen in de leeftijd van 1 tot 18 jaar, 5 jongens en 5 meiden. We hoorden zowel hele praktische dingen maar spraken ook over genoeg aandacht voor alle kinderen en hoe de kinderen het zelf ervaren.

De uitzending bij de familie Damsteegt kun je hier terugluisteren.

« Terug

Deel via

Archief > 2018 > april