Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

"Mijn oproep: Blijf bidden voor Jannica"

jannicamaandag 16 april 2018 18:59

De 29-jarige aanbiddingsleider Jannica van Barneveld vecht op dit moment voor haar leven: ze moet met spoed een levertransplantatie krijgen. Een oproep van Intensive Care-arts Gor Khatchikyan om voor haar te bidden en om uit te kijken naar een donor wordt massaal gedeeld via social media. Khatchikyan: "Ik heb deze oproep geplaatst omdat het mij ontzettend raakte. Jannica strijdt voor haar leven."

Update dinsdag 17 april 09:45 uur op de Facebookpagina van Gor: "Jannica is in de nacht geopereerd en heeft een donorlever heeft gekregen. Uiteraard is zij nog erg zwak en kritiek ziek. Als het de goede kant op blijft gaan, mag ze vandaag van de beademing af. De komende tijd is een zware tijd van herstel."

Gedeeld op Facebook

"Toen ik het bericht over Jannica voor het eerst zag dacht ik: hoe is dit mogelijk. Ik had ook zelf geen antwoorden. Maar ik besloot om deze oproep te plaatsen omdat ik op deze manier toch iets kon betekenen. Ik had nooit gedacht dat het zo massaal gedeeld zou worden op Facebook. Toen ik de volgende dag op mijn telefoon keek wist ik niet wat ik zag."

Onvoorstelbaar

Jannica ligt momenteel aan de beademing. Ze heeft met spoed een lever nodig, net als 125 andere mensen in Nederland. Khatchikyan wordt door een contactpersoon op de hoogte gehouden van de situatie. "Een lever is ontzettend belangrijk voor het lichaam. Ik kreeg al veel berichten van mensen die een deel van hun eigen lever zouden willen afstaan om het leven van Jannica te redden. Maar een levende donortransatie is op dit moment niet mogelijk omdat dit te veel voorbereiding kost. Het is bij haar zo snel gegaan, dat ze die tijd niet heeft. Het is onvoorstelbaar: 3 weken geleden stond ze nog op het podium."

 Je kunt hier het hele gesprek met dokter Gor Khatchikyan terugluisteren:

Bekijk de Facebookpagina van Gor Khatchikyan 

Bron foto: Facebookpagina Jannica van Barneveld

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari