Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

Reformatorische scholen willen groener worden

energiewoensdag 18 april 2018 08:30

Het reformatorisch onderwijs in Nederland wil dat duurzaamheid hoger op de agenda moet komen. Het duurzaam denken en doen van leerlingen, studenten en personeel moet gestimuleerd worden. Woensdag wordt er een manifest ondertekend, onder andere door het Hoornbeek College. Bestuursvoorzitter Willem de Potter: "Er valt nog veel te winnen. Op dit terrein hebben we niet voorop gelopen."

In de klas

Waarom er weinig aandacht ging naar duurzaamheid kwam volgens De Potter omdat het onderwijs veel dingen moet doen en dat er daarom prioriteiten gesteld moesten worden. "Maar het is ook niet zo dat we er niets aan gedaan hebben. Met deze beweging willen we er meer aan doen", vertelt De Potter. Zo moet er meer aandacht in de klas komen voor duurzaamheid. Niet alleen in de lesprogramma's, maar ook in de dingen die gebeuren in en rond de klas. Naast aandacht in de klas, willen de reformatorische scholen ook stappen zetten als het gaat om afvalscheiding, energie en vervoer.

Milieu-evangelie

"De Bijbel heeft het heel nadrukkelijk over rentmeesterschap. We belijden dat God de Schepper is van hemel en aarde en daarom hebben we eerbied en respect voor de Schepper en de schepping. Maar het is niet zo dat we een soort milieu-evangelie of nieuw activisme gaan propageren", vertelt de bestuursvoorzitter van de reformatorische mbo-instelling.

Op het congres Duurzaam Doen spreken onder andere Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber (ChristenUnie), klimatoloog Reinier van den Berg en het nieuwe SGP-Kamerlid Chris Stoffer.

Het gesprek met Willem de Potter kun je hier terugluisteren.

Beeld: Pexels

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari