Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Lou Fellingham & Jake Isaac Sacrifice
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Lou Fellingham & Jake Isaac Sacrifice
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Lou Fellingham & Jake Isaac Sacrifice
Luister

Jorrit Woudt: Als het klikt, kunnen we mooie dingen doen

jorritwoudt_heerlijklofliedzaterdag 14 april 2018 19:55

"Ik ben bij Salvatori eerst bij een repetitie gaan kijken - het stond toen nog onder leiding van Marcel van de Ketterij - en ik was wel onder de indruk. Ik dacht: 'Dit is een mannenkoor waar je heel veel mee kunt'." In 't Heerlijk Loflied vertelde dirigent Jorrit Woudt uitgebreid over zijn ‘klik’ met Mannenkoor Salvatori uit Nunspeet en zijn redenen om destijds te soliciteren.

"Je hebt in Nederland een bepaalde mannenkoor-traditie. Ik kende vanuit mijn jeugd DEV Kampen met Klaas Jan Mulder. En in Hardenberg, waar ik sinds de brugklas heb gewoond, had je Mannenkoor 't Vechtdal, met dirigenten als Freddy Veldkamp en Harm Hoeve. Daar ben ik mee groot geworden. Je kent veel uit je ervaring. Toen ik hoorde dat ze bij Salvatori een dirigent zochten, ben ik eerst gaan kijken. Ik hoorde een heel eigen sound. Ik dacht: Als we een klik hebben, dan kunnen we wel hele mooie dingen gaan doen." Aanleiding voor het gesprek was het nieuwe Passie-Paas-album van het koor, ‘Aanschouw Het Lam’.

Het gesprek met Jorrit Woudt kun je hier terugluisteren.

In 'De Muziekstandaard' vertelde trompettist Maurice van Dijk over een mooie live-uitvoering van ‘How Great Thou Art’ van Elvis Presley. "Ik word meestal niet zo enthousiast van live-muziek op CD, maar hier gebeurt iets. Het is het enthousiasme, mensen kennen het lied en tóch sleept Elvis het publiek erin mee. Bovendien zit er een bas in zijn koortje die in z’n slotnoot een glissando doet van hoog naar laag. Als iemand het naast je zou doen, zou je denken ‘hou eens op’, maar hier is het wel mooi."

Het gesprek met Maurice van Dijk kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari