Nu op Groot Nieuws Radio

20:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Andy Pratt Let Me See Your Face
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Andy Pratt Let Me See Your Face
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Andy Pratt Let Me See Your Face
Luister

Lars Gerfen bewerkt hymnen op nieuw album

larsgerfen_sqwoensdag 18 april 2018 14:55

Lars Gerfen is terug met een nieuw album. Op 'Laat Nou Gaan' staan naast eigen liedjes ook een aantal hymen uit het katholieke getijdengebed. Het idee om de teksten van hymnen te gebruiken, kwam toen Lars op een avond besloot het avondgebed te bidden, zoals dat ook in kloosters gebeurt. "Ik vind het heel mooi om in die traditie te gaan staan en daar je eigen ding aan toe te voegen, zodat het samensmelt."

"Het mooie aan de teksten is dat ze al ritmisch zijn, dus het klopt al", vertelt Lars Gerfen woensdagmiddag in Backstage op Groot Nieuws Radio. "Zodra je een goede melodie te pakken hebt, klopt de rest van de tkest ook en kun je gewoon doorzingen. Dat voelde zo prettig, dat ik dacht: hier wil ik wel meer mee."

Een van de hymnen die Lars bewerkte, is 'Kom, Schepper Geest, daal tot ons neer' (Veni Creator Spiritus). Lars gaf het lied de titel 'Liefdevuur'. "Die Nederlandse teksten in het getijdenboek zijn veelal van protestantse hand. Schulte Nordholt heeft dat heel mooi vertaald." De oorspronkelijke melodie heeft Lars niet gebruikt.

Katholiek

Lars Gerfen is zelf katholiek christen. Helpt dat hem om zijn muziek te verspreiden of ervaart hij een blokkade? "Ik heb geen idee, ik kom er zelf steeds niet op terug. Jullie doen dat best wel. Dat vind ik prima, want ik ben dat. Ik weet niet of het wel of niet helpt, ik heb daar geen cijfers van."

Wel zegt Lars dat veel mensen in de katholieke kerk hem niet kennen, ook niet als muzikant. "Maar als ik ergens moet spelen, bijvoorbeeld bij een jongerenavond in protestants Nederland, dan kom ik daar en zeggen mensen: Lars Gerfen ken ik niet. En dan zeg ik: Maar op Groot Nieuws Radio worden mijn liedjes gedraaid. Zeggen zij: Ooh, ben jij dat!"

Huiskamers

Komende tijd speelt Lars Gerfen in huiskamers door het land. De CD 'Laat Nou Gaan' kun je bestellen op Gospel.nl. Als je via deze link bestelt, steun je het werk van Groot Nieuws Radio. Het hele gesprek met Lars in Backstage kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari