Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Tauren Wells Known
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Tauren Wells Known
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Tauren Wells Known
Luister

Luister drie goede gesprekken van week 16

weekoverzicht_2018_winterbordjevrijdag 20 april 2018 18:00

Elk weekend vind je op grootnieuwsradio.nl drie gesprekken die je van harte aanraden om te luisteren! Donderdag werd het 70-jarig bestaan van de staat Israël gevierd en Sara van Oordt vertelde donderdag over de rol van God daarin. Lars Gerfen praat over zijn nieuwe album in Backstage, en Dwight Dissels vertelde in Bij Jorieke over zijn dromen voor de toekomst.

1. 70 jaar Israël: eindelijk was het land er weer

Donderdag wordt het 70-jarig bestaan van de staat Israël gevierd, in 1948 uitgeroepen door David Ben-Gurion. Enkele uren later werd Israël aangevallen door vijf Arabische landen. Sara van Oordt van Christenen voor Israël vertelde donderdag op Groot Nieuws Radio over de geschiedenis van Israël en de rol van God daarin. "Er gebeurt teveel om te kunnen zeggen: het is toeval en het heeft niks met de Bijbel te maken."

Christenen voor Israël organiseert in dit jubileumjaar een Mazzeltov Tour die in mei en juni langs verschillende plekken in het land trekt. Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Israël-correspondent Alfred Muller vertelt hoe deze dag gevierd wordt, onder andere met vliegshows, open musea, concerten en barbecues. Vanwege de sabbat wordt het jubileum donderdag al gevierd. De dag ging vooraf aan een herdenkingsdag voor de gevallenen en terreurslachtoffers, vertelt Muller. Het hele gesprek met Alfred Muller kun je hier terugluisteren.

2. Lars Gerfen bewerkt hymnen op nieuw album

Lars Gerfen is terug met een nieuw album. Op 'Laat Nou Gaan' staan naast eigen liedjes ook een aantal hymen uit het katholieke getijdengebed. Het idee om de teksten van hymnen te gebruiken, kwam toen Lars op een avond besloot het avondgebed te bidden, zoals dat ook in kloosters gebeurt. "Ik vind het heel mooi om in die traditie te gaan staan en daar je eigen ding aan toe te voegen, zodat het samensmelt."

Komende tijd speelt Lars Gerfen in huiskamers door het land. De CD 'Laat Nou Gaan' kun je bestellen op Gospel.nl. Als je via deze link bestelt, steun je het werk van Groot Nieuws Radio. Het hele gesprek met Lars in Backstage kun je hier terugluisteren.

3. Dwight Dissels: Volg de roeping van je leven

Dwight Dissels kun je kennen van zijn deelname aan het tv-programma The Voice Of Holland, maar ook van zijn rol als Jezus in The Passion van 2017. In Bij Jorieke vertelde hij over zijn drive, zijn liefde voor muziek en hoe je je als christen kunt mengen in de seculiere muziekwereld. En wat zijn zijn dromen voor de toekomst?

Het hele gesprek met Dwight Dissels kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari