Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Joke Buis U Bent Meer Dan Welkom
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Joke Buis U Bent Meer Dan Welkom
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Joke Buis U Bent Meer Dan Welkom
Luister

Jubilerende SGP blijft getuigen van God

sgppartijdag_fbpmaandag 23 april 2018 08:30

De SGP vierde zaterdag op de partijdag haar honderdjarig bestaan. Maar wat is de betekenis van de SGP in het Nederlandse parlement? Kees de Groot, verslaggever bij het Reformatorisch Dagblad: "De grootste betekenis van de SGP ligt niet zozeer in het halen van meerderheden voor praktische politieke voorstellen, maar wat de partij nog steeds doet is getuigen van het feit dat God bestaat."

Op de jaarlijkse partijdag van de SGP, waar het jubileum werd gevierd, waren onder andere minister-president Mark Rutte (VVD) en oud-partijleider Bas van der Vlies aanwezig. Rutte was positief over de partij, vertelt De Groot. "In de afgelopen kabinetten heeft hij dankbaar gebruik kunnen maken van de zetels van de SGP om een hele reeks voorstellen door het parlement te loodsen. Zijn huidige kabinet heeft ook een bescheiden meerderheid. Rutte zei zaterdag op de partijdag dat hij met extra belangstelling weer kijkt naar de partij."

Zeggingskracht

Toch is het lastig om met twee of drie zetels veel te bewerkstelligen in de Tweede Kamer. De Groot: "Maar wat de partij nog steeds doet is getuigen van het feit dat God bestaat. Dat Zijn woord en Zijn wet zeggingskracht hebben voor alle Nederlanders, niet alleen maar voor de achterban van de SGP of voor christenen, maar voor iedereen. Die boodschap klinkt tot op de dag van vandaag en andere partijen zullen zich daartoe moeten verhouden."

Gods trouw

De belangstelling voor de partijdag was groter dan normaal gesproken, merkt De Groot Op. "Het is een belangrijk evenement voor de partij. Niet alleen vanwege het feit dat de partij honderd jaar bestaat en dat het leuk is om allerlei partijgenoten weer te ontmoeten samen het feest te vieren, maar bovenal was het voor veel SGP'ers ook van belang om met elkaar stil te staan bij wat partijvoorzitter Maarten van Leeuwen nog eens benadrukte. Dat het niet de inzet van al die SGP'ers is geweest die ervoor heeft gezorgd dat de partij honderd jaar bestaat, maar dat het Gods trouw is geweest dat de partij er nog is."

Het gesprek met Kees de Groot van het Reformatorisch Dagblad kun je hier terugluisteren.

Beeld: Facebookpagina SGP

« Terug

Deel via

Archief > 2018 > april