Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Rich Mullins And A Ragamuffin Band My Deliverer
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Rich Mullins And A Ragamuffin Band My Deliverer
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Rich Mullins And A Ragamuffin Band My Deliverer
Luister

De Lofzang Heerde viert 75-jarig bestaan

lofzangzaterdag 07 april 2018 19:55

"In de oorlog mocht je niet met meer dan 20 mensen samenkomen, want dat was samenscholing en dat was verboden. Maar als koor mocht je wél bij elkaar komen om te repeteren." In 't Heerlijk Loflied waren bestuursvoorzitter Rein Mulder en dirigent Jacob Schenk te gast. "Het koor begon als een praatgroepje. In 1943 besloot men een koor op te richten. Het is uiteindelijk niet meer helemaal duidelijk hoe frequent men samenkwam, maar ze repeteerden wel."

"Tegen het einde van de oorlog werd een zekere Jan van de Beek als dirigent aangesteld en eigenlijk weten we van hem ook niet veel meer dan dat hij tot 1950 dirigent is geweest van de Lofzang." De laatste decennia stond het koor onder leiding van Klaas Jan Mulder en Harry Koning. Met dirigent Jacob Schenk wordt dit jaar het 75-jarig jubileum met drie jubileumconcerten én een jubileum-cd gevierd.

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

In 'De Muziekstandaard' vertelt pianist Mark Brandwijk over het 'Abendlied' van Joseph Rheinberger., een zes-stemmig klassiek muziekstuk waarin de geschiedenis van de Emmäus-gangers wordt bezongen. "Het is hard werken voor de muzikant, maar tot rust komen voor het publiek." Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Beeld: Groot Nieuws Radio

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari