Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

LEV Tussen Vrees En Veiligheid
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

LEV Tussen Vrees En Veiligheid
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

LEV Tussen Vrees En Veiligheid
Luister

Thom Hesseling: Feedback van publiek maakt een koor beter

thomhesselingzondag 08 april 2018 19:55

"Een van de dingen waar ik het meeste hekel aan heb, is dat je als koor weg moet zijn voordat de mensen weg zijn. Ik vind dat publiek moet kunnen reageren. Mensen moeten gewoon reageren naar koorbesturen en vertellen wat ze ervan vonden." Deze oproep deed dirigent Thom Hesseling in 't Heerlijk Loflied, waarin hij te gast was om over het album 'Haven Van Rust' van Mannenkoor Laudate Deum uit Wezep te praten.

"Stuur een brief, een mail, spreek iemand aan: wat viel op, wat viel niet op, wat was mooi, wat was beter. Daar kan een koor veel van leren. Buiten de mening van vrouwen, kinderen en familieleden, is het goed als ook andere bezoekers reageren wat ze ervan vonden."

Hesseling doet zijn oproep omdat hij ziet dat reacties van publiek ervoor zorgen dat een koor zich ontwikkelt. "We moeten af van het repertoire dan alleen maar bekend is, gemakkelijk zingt en dat je morgenochtend nóg zingt. We mogen best van meer op zoek naar een doel, waarin we stapjes vooruit maken en je ook merkt dat het steeds beter wordt. En de dirigent is niet de eerste die dat moet doen. Dat moet het publiek doen. Het publiek met zeggen: jullie zingen anders, beter, duidelijker en we hebben genoten".

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

In de ‘Muziekstandaard’ vertelt fluitiste Marjolein de Wit over het ontstaan van het lied ‘Iris’, dat echtgenoot Martin Zonnenberg speciaal voor haar schreef in de tijd dat ze nét verkering hadden. "Hij was toen al heel verliefd, dus ik was niet echt verrast, maar het is wel echt bijzonder. Als je hoort, krijg je wel een indruk van hoe hij zich voelde." Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Beeld: Groot Nieuws Radio

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari