Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

"Provinciale wegen zijn de gevaarlijkste wegen"

autorijden_pexelswoensdag 25 april 2018 07:55

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) trekt 50 miljoen euro uit om de N-wegen veiliger te maken. "Juist die provinciale wegen zijn de gevaarlijkste wegen", zegt Rob Stomphorst, woordvoerder van Veilig Verkeer Nederland. "Door de snelheidsverschillen die ontstaan door te hard rijden, wordt er vaker ingehaald", vertelt hij op Groot Nieuws Radio.

"En dan heb je nog zaken als alcohol in het verkeer. En je hebt de handcomputer waar we met z'n allen niet van af kunnen blijven, ook niet tijdens het rijden. Dat is de smartphone", aldus Stomphorst. Hij vindt het goed dat provincies en gemeenten een financiële impuls krijgen om de N-wegen veilig te maken. "Maar het allerbelangrijkste zijn wijzelf, de mensen die gebruik maken van de wegen. Wij trappen het gaspedaal in. En we raken ook, voor wat voor reden dan ook, verveeld omdat we die weg heel goed kennen. En dan denken we: even dat app'je sturen of Facebook checken, dat kan makkelijk even. Juist daar gaat het heel veel mis."

Vergevingsgezind

Een van de maatregelen die genomen gaat worden is dat bermen "vergevingsgezind worden gemaakt." Volgens Rob Stomphorst betekent dat als je in de berm terecht komt met de auto, niet meteen tegen een hard obstakel als een boom rijdt. Een voorbeeld is een zachte vangrail.

Het hele gesprek met Rob Stomphorst kun je hier terugluisteren.

Beeld: Pexels

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari