Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Needtobreathe Washed By The Water (Acoustic) (Live)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Needtobreathe Washed By The Water (Acoustic) (Live)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Needtobreathe Washed By The Water (Acoustic) (Live)
Luister

Matsinger: "Jeugdwerk vaak half jaar uit de lucht"

corjandonderdag 26 april 2018 09:05

Jongerenwerker en religieus trendwatcher Corjan Matsinger maakt zich boos over het feit dat het jeugdwerk in kerken vaak stil ligt van mei tot september. Hij schreef er een column over in het Nederlands Dagblad en vertelt in De Nieuwe Morgen wat hem frustreert. "Relaties stop je niet na een half jaar, daar ga je mee door. Omdat je in elkaar geïnteresseerd bent."

"Veel kerken beloven relaties, maar vervolgens wordt er een seizoen geboden en daarna zijn ze een half jaar gesloten. Daar zit mijn pijnpunt. Je gaat gewoon een half jaar uit de lucht, en ik zie dat voornamelijk bij de traditionele kerken. Sommigen stoppen zelfs al met club na Pasen. Voor mij is de kerk het hele jaar door. Als je kijkt naar het voetbalseizoen zie je dat dit veel langer doorloopt en trainers en spelers elkaar ook vaker zien. Met jeugdwerk moeten we ook die kant op."

Ander ritme

Matsinger ziet het jeugdwerk als een afgeschermd gebied. Volgens hem heb je dan minder de kans om een relatie op te bouwen met volwassenen in de kerk zelf. "Ik vind het wel belangrijk om te vermelden dat het niet alleen de taak is van de jongerenwerkers. De club wordt vaak ondergebracht in de kelder of op de zolder van een kerk, en dat zorgt toch voor een scheiding. In die zin gaat de stelling breder dan alleen maar het jeugdwerk. Als je bijvoorbeeld 1 keer in de 3 weken club hebt maar dan wel bijvoorbeeld tot juli creër je al een heel ander ritme. Relaties stop je niet na een half jaar, daar ga je mee door."

Je kunt hier het gesprek met Corjan Matsinger terugluisteren 

Bron foto: Website Corjan Matsinger 

« Terug

Deel via

Archief > 2018 > april