Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 19:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Hillsong Worship Peace Upon The Earth
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Mens & Missie - Maurits Reijnoudt

Nu speelt

Hillsong Worship Peace Upon The Earth
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Hillsong Worship Peace Upon The Earth
Luister

Vijf jaar koning Willem-Alexander: verbinding en transparantie

koningwillemalexanderdonderdag 26 april 2018 07:30

Op 27 april is het Koningsdag. En die dag is extra bijzonder, want koning Willem-Alexander zit alweer vijf jaar op de troon. Koningshuisdeskundige Josine Droogendijk praat ons bij over hoe de koning het doet. "Hij grapt met mensen van een breiclub maar tegelijkertijd praat hij ook met ministers over gevoelige onderwerpen. Dat is zijn kracht. Hij zoekt contact met de bevolking."

"De afgelopen jaren waren boeiend en heel succesvol. Willem-Alexander kan met iedereen overweg en dat is natuurlijk belangrijk voor een koning. Ook op het gebied van zijn werk doet hij het erg goed. Tegelijkertijd moet de koning altijd balanceren. Hij juigt op de tribunes tijdens de Olympische Spelen, maar bijvoorbeeld op een dag als Prinsjesdag zie je weer echt dat serieuze en een echt staatshoofd. Dat is voor hem altijd balanceren, maar hij doet dat erg goed."

Contact

Volgens Josine Droogendijk heeft Willem-Alexander gezorgd voor meer verbinding en transparantie. "Beatrix was afstandelijker, Willem-Alexander vindt de verbinding met het volk heel belangrijk. De viering van zijn vijftigste verjaardag was een mooi voorbeeld. Hij nodigde burgers uit om met hem te dineren en er werden groepsfoto's gemaakt. Hij zoekt echt dat contact me de bevolking." 

Je kunt hier het hele gesprek met Josine Droogendijk terugluisteren.

Bron foto: Facebookpagina Koning Willem Alexander

« Terug

Deel via

Archief > 2018 > april