Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

Luister drie goede gesprekken van week 21

weekoverzicht_2018_winterbordjevrijdag 25 mei 2018 18:00

Is er nog een mooi gesprek dat ik écht moet terugluisteren dit weekend? Jazeker! Het was een bijzondere week, met veel mooie gesprekken. Zo vertelde dominee Ron van der Spoel in Bij Jorieke over de basics van het christelijk geloof. Het was natuurlijk Opwekking, waar Ruben Flach vertelde over een recordaantal bezoekers. En Petra praat na jarenlang stilzwijgen over de zelfdoding van haar man.

1. Ron van der Spoel: Geen enkele grens aan Gods liefde

Wie is Jezus en hoe kan hij jouw leven betekenis geven? En hoe kun je bidden, wie is God en wat is de kerk? Dominee Ron van der Spoel vertelde woensdag in Bij Jorieke over de basics van het christelijk geloof. "Met de komst van Jezus heeft God laten zien dat er geen enkele grens is aan Zijn liefde voor mij", vertelt Van der Spoel bij Groot Nieuws Radio.

Het hele gesprek met Ron van der Spoel in Bij Jorieke kun je hier terugluisteren.

2. Opwekking 2018 trekt recordaantal bezoekers 

Maar liefst 75.000 mensen bezochten afgelopen weekend Pinksterconferentie Opwekking. Dat zijn er tienduizend meer dan vorig jaar. "Het is zo'n geweldig feest met al die mensen en kerken bij elkaar. Die roeping om met elkaar een te zijn, wordt hier zo zichtbaar. Daar word ik heel erg door geraakt en word ik gelukkig van", zegt Opwekking-directeur Ruben Flach bij Groot Nieuws Radio.

Het hele gesprek met Ruben Flach kun je hier terugluisteren.

3. Petra vertelt na jarenlang stilzwijgen haar verhaal 

Het taboe van zelfdoding doorbreken: dat is de missie van Petra Ferwerda met haar boek ‘dat zal ik jullie nooit aandoen’. Na 24 jaar is het voor Petra zo ver dat ze kan vertellen over deze moeilijke periode in Bij Jorieke. "Het schrijven riep veel emoties op. Maar er zijn zoveel mensen die hiermee worstelen, en daarom moest ik mijn verhaal vertellen."

Je kunt hier het hele gesprek met Petra terugluisteren:

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari