Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Needtobreathe met Drew & Ellie Holcomb Stones Under Rushing Water (Acoustic)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Needtobreathe met Drew & Ellie Holcomb Stones Under Rushing Water (Acoustic)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Needtobreathe met Drew & Ellie Holcomb Stones Under Rushing Water (Acoustic)
Luister

Bij Celebrate staat Heilige Geest centraal

celebratemaandag 30 april 2018 15:50

Deze week organiseert de Katholieke Charismatische Vernieuwing het festival Celebrate in Voorthuizen. Het is alweer de veertiende editie van deze katholieke inspiratieweek, en ook dit jaar houdt deze beweging zich bezig met vernieuwing door de Heilige Geest. Marc Scheres is voorzitter van Celebrate en vertelt in De Nieuwe Morgen alles over deze bijzondere week.

"We organiseren dit festival omdat we een bijdrage willen leveren aan het vernieuwen van de katholieke kerk. We vinden het belangrijk dat er meer aandacht komt voor de werking van de Heilige Geest. In dit festival proberen we daar vorm aan te geven." 

Vernieuwen

"De sfeer is hier uitstekend. Het is ontzettend mooi om samen met andere mensen dit festival te vieren. Er komen priesters en bisschoppen, en we hopen natuurlijk mensen te kunnen inspireren. Met onze programma's hopen we dat mensen dichter tot Jezus komen en dat ze anders gaan kijken naar het geloof en de kerk. De katholieke kerk is klaar om te vernieuwen."

Charismatische vernieuwing 

Het festival Celebrate richt zich volgens Marc Scheres niet alleen op gelovige mensen, maar ook op mensen die er wat minder van afweten maar wél nieuwsgierig zijn. "We richten ons ook zeker op mensen die minder bekend zijn met charismatische vernieuwing. Het hele programma is gericht op het beter leren kennen van de Heilige Geest. We oefenen met charisma's, bidden met elkaar en spreken woorden van bemoediging. Persoonlijk kijk ik erg uit naar spreker Dave Pain, een Engelse evangelist."   

Je kunt hier het gesprek terugluisteren:

Bron foto: Facebook Celebrate

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari