Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

Welke voeding is gezond voor jouw kind?

adorable-baby-bowl-302482dinsdag 01 mei 2018 10:06

Voeding zonder toegevoegde suikers, geen e-nummers en wel of geen vlees: de laatste jaren worden we overspoeld met voedingsadviezen. Soms zoveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Dat geldt zeker voor ouders. Want wat is nou gezonde voeding voor opgroeiende kinderen? Voedingsdeskundige Michelle van Roost, co-auteur van het boek 'Wegwijs in de voedingsjungle', praat ons bij.

"Over e-nummers zijn veel enge verhalen te vinden op het internet. Maar als we in een laboratorium een banaan uit elkaar halen, vind je daar wel twaalf verschillende e-nummers in. Maar een banaan is natuurlijk gezond. Als je kijkt naar een bananenschuimpje zie je dat er vijf e-nummers inzitten. Maar je moet kijken naar het product wat je eet. Bij de gekleurde snoepjes kun je je afvragen of het een goed idee is voor je kind."  

Gezinsleven

Michelle van Roost en Manon van Eijsden willen met hun boek de tegenstrijdige informatie over voeding bestrijden met wetenschappelijk onderzoek. "Wij vinden dat als je kookt met gezonde basismiddelen en genoeg variatie biedt je al een heel eind op weg bent. Samen aan tafel eten is bijvoorbeeld erg belangrijk. Het zijn oude principes, maar die gelden in het gezinsleven nog altijd. Anders aan ons boek is wel dat we echt hebben gekeken wat nou werkt binnen een gezin en we daar ook concrete tips bij geven." 

Geduld

Veel ouders kennen het probleem van kinderen die weinig lusten. Hoe moet je daar dan mee omgaan? Michelle: "Je moet het eten blijven aanbieden. Een kind moet een smaak leren lusten, daar is veel geduld voor nodig. Het duurt wel 10 tot 15 keer voordat een kind een smaak accepteert. Ga het niet mijden en ook niet straffen, maar probeer het te combineren met dingen die het kind wel lekker vindt."

Je kunt hier het gesprek terugluisteren

Bron foto: Pexels

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari