Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Chris Tomlin Whom Shall I Fear (God Of Angel Armies)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Chris Tomlin Whom Shall I Fear (God Of Angel Armies)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Chris Tomlin Whom Shall I Fear (God Of Angel Armies)
Luister

Helena Maria: Mijn geloof is nu de basis van mijn leven

HelenaMariadinsdag 01 mei 2018 15:00

De nieuwe plaat van Helena Maria is afgelopen dinsdag uitgekomen en heet 'All By Grace' en is CD van de Week. In Backstage vertelt Helena over haar nieuwe CD en haar geloofsleven. "Ik heb soms wel vragen, maar ik kies ervoor dat de liefde van God mijn basis is. God ziet mij als waardevol, ook als ik niets presteer. Dat geeft mij hoop."

"Ik vind het belangrijk dat mijn CD toegankelijk blijft en dat mensen zich kunnen herkennen. Ik heb het idee dat veel mensen een moeizame reis hebben afgelegd op het gebied van het geloofsleven. Iedereen heeft zijn persoonlijke verhaal, en dat vind ik belangrijk om te blijven delen met mijn liederen."

Geloofkeuzes

"Toen ik volwassen werd en zelf mijn keuzes ging maken, ook qua geloof, vond ik het belangrijk om er voor  andere mensen te zijn. De verbinding vind je vaak met als het moeilijk is en als je door een zware tijd gaat. Dan voel je: hier draait het om in het leven. Ik vind het belangrijk om dat ook in mijn muziek terug te laten komen."

Prestatiedrang

"Ik ben zelf opgegroeid met de theorie: God is liefde. Maar ik had altijd een prestatiedrang naar God toe, ik was altijd bang dat hij me zou afkeuren. Het heeft bij mij heel lang geduurd voordat ik er achterkwam waar dat nou precies aan lag. Voor mij is mijn geloof nu echt een basis in mijn leven. Het voelde voor mij niet als een optie om dit naast me neer te leggen. Want wat houd ik dan over? Alleen mijn prestaties? Het is waardevol dat God van mij houdt, ook als ik faal of niks presteer. Dat is mijn basis." 

Je kunt hier het gesprek terugluisteren.

Bron foto: Helena Maria Music

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari