Nu op Groot Nieuws Radio

20:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Michael O'Brien Sing Praise
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Michael O'Brien Sing Praise
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Michael O'Brien Sing Praise
Luister

"Mijn ouders spelen cruciale rol in mijn geloofsleven"

bibledonderdag 03 mei 2018 12:57

Tijdens de opvoeding krijg je veel van je ouders mee. Waarden en normen die de ouders belangrijk vinden worden het kind al van jongs af aan geleerd. Maar hoe zit dat met het geloof? Wat voor rol hebben jouw ouders gespeeld in jouw geloofsleven? We praten erover in De Nieuwe Morgen met Karim Landoulsi en zijn 17-jarige zoon Jesse. Zij spreken volgende week op het Vernieuwingsfestival over het thema ‘Generations'.

Karim Landoulsi: "Toen ik zag wat er gebeurde toen mijn moeder en broer tot geloof kwamen ontdekte ik al snel dat het ook voor mij een belangrijke rol vervulde in mijn leven. Het beginstadium van mijn geloofsleven was voor mij heel belangrijk omdat de degene die het dichtsbij mij stonden ook gelovig waren."

Verrijking

Karim zag bij zijn ouders en broer wat geloven in God met een mens kan doen. En voorbeeld doet volgen. "Het is een belangrijke waarde in je leven. Zelf wilde ik bij mijn eigen kinderen meegeven dat geloof niet iets is wat heel ingewikkeld of zwaar is, maar juist een verrijking in je leven. Het is een toegevoegde waarde. Dat wil ik nu zelf laten zien aan mijn kinderen." 

Eigen keuze

 De 17-jarige zoon van Karim, Jesse, sluit zich aan bij zijn vader. "Ik heb het zeker zo ervaren: voorbeeld doet volgen. Ik heb bij mijn ouders zelf gezien wat geloof met je leven doet. Wel vind ik het heel fijn dat ze mij nooit hebben gepusht: er is nooit druk geweest om te moeten geloven. Ik maakte mijn eigen keuzes. Wel zeiden ze altijd: dit is het geloof en wij staan open om je te helpen en de stap te zetten. "

Geef ook jouw mening op de stelling: 'Mijn ouders hebben een belangrijke rol gespeeld in mijn geloofsleven'.

Je kunt het gesprek hier terugluisteren

Bron foto: Pexels

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari