Nu op Groot Nieuws Radio

20:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Wim Bevelander Geen Vlucht
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Wim Bevelander Geen Vlucht
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

23:53 - 23:53 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Wim Bevelander Geen Vlucht
Luister

Giro 2018: Fietsen in het Heilige Land

VincentMoesvrijdag 04 mei 2018 09:13

De bekende wielerronde Giro d'Italia start dit jaar in Jeruzalem. Heel bijzonder, want het is voor het eerst dat zo'n groot spektakel in het Heilige Land wordt gehouden. Journalist en christen Vincent Moes werkt als videomaker voor Sunweb, de ploeg waar Nederlander Tom Dumoulin voor rijdt. Hij is in Jeruzalem en vertelt over hoe hij deze plek ervaart.

"Het is deels natuurlijk je werk: een aantal weken zijn wij als wielerploeg een rondreizend circus. Maar deze plek is wel heel bijzonder. Je hoort er veel over in de kerk, en ik wilde heel graag de oude stad zien en de Klaagmuur. Dat gaf mij echt een gevoel van ontzag. Al die geloven op een plek en in die intensiteit, dat is echt een unieke ervaring. Deze plek ademt geschiedenis en religie en het is bijzonder om daar bij stil te staan voordat je drie weken verliest in het wielrennen."

Sportief land

Volgens Vincent wil Israël zichzelf graag op de kaart zetten als sportief land. "Het heeft te maken met tourisme, geld en marketing. Er wordt veel geld tegenaan gegooid. De hele stad is afgezet: deze oude stad is niet gebouwd voor zoveel verkeer. Maar iedereen in ons team is gefocust, en we willen allemaal hetzelfde resultaat neerzetten als vorig jaar. En daar gaan we keihard voor werken." 

Je kunt hier het gesprek terugluisteren

Bron foto: Facebookpagina Vincent Moes 

« Terug

Archief > 2018

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari