Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Ben & Noelle Kilgore Draw Me Close
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Ben & Noelle Kilgore Draw Me Close
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Ben & Noelle Kilgore Draw Me Close
Luister

Crystal Lewis denkt muzikaal graag buiten hokjes

crystallewismaandag 07 mei 2018 00:00

Crystal Lewis (48) is al sinds de jaren '80 een stabiele factor in de gospelcircuit. Het begon toen ze als 15-jarig meisje meedeed aan een kindermusical en bevriend raakte met bandleden van de rockabilly-band 'The Lifters'. Kort daarop werd ze gevraagd om met die band mee te zingen. De band ging verder als 'Wild Blue Yonder' en op haar zeventiende maakte ze met die band een eerste album.

In 1986 verscheen ook haar eerste solo-album. Crystal staat bekend om haar 'vrije' gedachtengoed: ze denkt muzikaal graag buiten de hokjes. Ze richtte een eigen platenlabel op, zodat ook hiphop, hardrock en industrial muziek een kans kreeg toen andere gospellabels zich er nog niet aan durfden wagen. Bovendien slaat Crystal door haar samenwerkingen met 'donkere' artiesten een geweldige brug tussen blanke en donkere muziek-circuits.

Haar keuze om niet enkel in het Nashville-circuit rond te hangen, betekent in de praktijk nogal eens dat veel gospel-radiostations haar niet écht op het netvlies hebben of als 'te ingewikkeld' links laten liggen, maar daar doen we bij Groot Nieuws Radio natuurlijk niet aan mee... Crystal hoort er deze week hélemaal bij!

Beeld: Facebookpagina Crystal Lewis

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari