Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

MercyMe Word Of God Speak
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

MercyMe Word Of God Speak
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

MercyMe Word Of God Speak
Luister

30 dagen bidden voor moslims tijdens ramadan

moskee_pexelsmaandag 14 mei 2018 07:55

Bidden dat moslims zullen zien wie Jezus echt is en dat ze Hem leren kennen. Dat is het doel van de gebedsactie van christenen wereldwijd die dinsdag, aan de start van de islamitische vastenmaand, van start gaat. Ook in De Nieuwe Morgen gaan we dertig dagen meebidden. Elke ochtend hoor je rond 06:20 het gebedspunt van de dag op Groot Nieuws Radio.

Jan Zwart van Frontiers, de stichting die de gebedsactie in Nederland organiseert, ziet het bidden als een cadeau aan God om alle volken aan Hem terug te geven. "Jezus heeft zelf gezegd: je moet de Heer van de oogst bidden dat hij arbeiders uitstuurt. Als je dat koppelt aan het feit dat Hij aan ons christenen de opdracht geeft om heen te gaan en al die volken tot zijn volgelingen te maken, dan zou je dat moeten aansporen." Zwart stelt dat christenen niet ongevoelig kunnen blijven als ze voor iets of iemand bidden.

Toewijding

Waarom juist bidden tijdens de ramadan? "In deze periode zijn moslims zich extra bewust van hoe slecht ze zijn, hoe ze God moeten zoeken en hoe ze dichterbij bij Hem kunnen komen", vertelt Zwart maandagochtend. "Het is een tijd van toewijding en onderwerping. Ze zijn extra gevoelig en willen graag God zoeken. En daarom bidden wij voor ze dat het zal gebeuren, dat ze Hem zullen vinden."

Visioenen

Volgens Jan Zwart staan in de koran veel directe en indirecte verwijzigingen naar Jezus. "Jezus woordt ook wel het woord van Allah genoemd, de geest van Allah. Maar er staat niet genoeg in om Hem te ontmoeten. Daar mogen we om bidden. Het bijzondere is dat God zich de laatste jaren heel veel laat ien in directe openbaringen, in dromen, visioenen en impressies. Ze hoeven hun cultuur niet te veranderen, hun kleding niet te veranderen, hun naam ook niet, maar wel hun hart. Dat Hij in hen komt wonen. Dat is het allerbelangrijkste: dat ze Jezus Christus leren kennen."

Frontiers heeft een boekje uitgebracht om mee te bidden. Ook is er een app beschikbaar in de Google Play Storen en de App Store (iOS) waarmee je tijdens de gebedsactie elke dag een gebedsonderwerp toegestuurd krijgt. Het hele gesprek met Jan Zwart van Frontiers kun je hier terugluisteren.

Beeld: Pexels

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari