Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Rich Mullins And A Ragamuffin Band My Deliverer
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Rich Mullins And A Ragamuffin Band My Deliverer
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Rich Mullins And A Ragamuffin Band My Deliverer
Luister

4 tips voor pinksterconferenties dit weekend

opwekking veldwoensdag 16 mei 2018 07:30

Duizenden christenen reizen komend weekend af naar Biddinghuizen voor de Pinksterconferentie van Stichting Opwekking. Maar er zijn meer conferenties in het land. Zo is er 'Pinkstervuur' in het Friese Tytsjerk en de Pinksterconferentie van Stichting Heartcry in Delden. Ze verschillen soms wat van karakter, maar overal wordt verlangend uitgekeken naar het werk van de Heilige Geest.

Heilige Geest de eregast

'Geest van Eenheid' is het thema van Pinkstervuur, de conferentie die in Tytsjerk gehouden wordt. Henk Sikkema vertelt in De Nieuwe Morgen dat er vorig jaar "een kleine 500 mensen" aanwezig waren, een flink stuk kleiner dan de conferentie in de Flevopolder. Volgens Sikkema is de aanwezigheid van de Heilige Geest merkbaar aanwezig in de samenkomsten. 'Dat is het mooiste wat er bestaat, als je dat merkt. Daar gaan we voor. Hij is onze eregast, onze hoofdspreker. We volgen zoveel mogelijk het programma, maar tijdens de samenkomsten luisteren we en stemmen we af op wat God aan het doen is. Als het nodig is passen we het programma daar op aan."

Een verschil tussen Opwekking en Pinkstervuur is niet alleen de kleinschaligheid van de Friese conferentie, maar ook dat mensen tijdens de samenkomsten zich toe kunnen wijden. "Dan hoeven ze niet de tent uit, maar ze mogen naar voren komen. Er is een stuk gebedsbediening en voorbede voor mensen, gewoon in de samenkomsten."

Meer informatie op pinkstervuur.com

De frisheid van de Geest

In Delden worden voor komend weekend zo'n 900 bezoekers verwacht voor de Pinksterconferentie van Stichting Heart Cry. "Een echte gezinsconferentie", vertelt Leander Janse van Heart Cry op Groot Nieuws Radio, omdat er ook kinderen en jongeren naar de conferentie komen. Het thema is 'Pinksteren Vandaag?!'  Zijn ze er nog niet helemaal over uit of Pinksteren ook voor vandaag is? Janse: "Nee, daar zijn we zeker over uit. Da tis juist de reden waarom we een pinksterconferentie organiseren. We willen mensen uitdagen die daar misschien anders over denken of die daar vragen over hebben, om te gaan ervaren en beleven dat het woord van God nog steeds krachtig is en dat de Geest nog altijd werkt in levens van mensen."

Op de pinksterconferentie van Heart Cry komen voornamelijk reformatorische christenen, al benadrukt Leander Janse dat er ook evangelische christenen zijn die zich aanmelden. "We willen wel echt een Bijbelse boodschap brengen. Sommigen zullen dit misschien typeren als behoudend, maar we verlangen er ook echt naar om in de frisheid van de Heilige Geest samen te komen."

Sprekers bij Heart Cry zijn onder andere Conrad Mbewe uit Zambia, die ook wel 'de Afrikaanse Spurgeon' wordt genoemd. Ook Jef de Vriese uit België zal spreken. Naast het onderwijs is er veel ruimte voor nazorg, gebed en ontmoeting.

Meer informatie op heartcry.nl

De gesprekken met Henk Sikkema (Pinkstervuur) en Leander Janse (Heart Cry) kun je hier terugluisteren.

Nog meer tips

Er zijn meer conferenties dan Opwekking, Pinkstervuur en Heart Cry. In Wijnjewoude wordt dit weekend Pinksterfeest 316 gehouden. Onder andere Hans Maat, David de Vos en Agnes Huizenga zullen spreken. In Veenklooster wordt ook het Pinksterfeest gevierd. Op het programma staan optredens van Matthijn Buwalda, Martin Brand en Damascus. Op zondag wordt er een openluchtdienst gehouden.

Beeld: Groot Nieuws Radio

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari