Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Mike Lee Reckless Love
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Mike Lee Reckless Love
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Mike Lee Reckless Love
Luister

The Royal Wedding: Meghan gaat stralen zaterdag

meghanharrydonderdag 17 mei 2018 07:30

De Britse prins Harry trouwt zaterdag met de Amerikaanse actrice Meghan Markle. De inwoners van Groot-Brittannië kunnen er niet meer omheen dat er een royal wedding aankomt. Er zijn speciale souvenirs en de echte fans slapen al op de stoep in Windsor om een goed plekje te hebben als zaterdag het koninklijk paar voorbij komt, merkte royaltyverslaggever Tirza van der Graaf.

"Over het algemeen zijn de Britten echt dol op het koningshuis en leven ze ook met dit huwelijk enorm mee", vertelt Tirza donderdagochtend in De Nieuwe Morgen. Vooral de rijtour door Windsor, die 25 minuten gaat duren, wordt hét moment dat het Britse volk een glimp kan opvangen van Harry en Meghan. Maar dat is nog niet alles. "Harry en Meghan hebben 2640 burgers uitgenodigd uit heel Engeland, die mogen er ook bij zijn. Ze kunnen niet in de kerk zitten, want daar is de kerk te klein voor. Ze mogen plaatsnemen op een grasveld bij de kerk en zijn daarna uitgenodigd voor een korte receptie. Het is dus best wel een feest van het volk."

Meghans vader

De vraag is nog wel of de vader van Meghan, Thomas Markle, aanwezig zal zijn bij de bruiloft. "Het Britse hof heeft eerst bekend dat de vader haar naar het altaar zal brengen. Maar afgelopen maandag werd bekend dat haar vader geld had betaald aan paparazzi-fotografen terwijl hij een pak aan het passen was voor de bruiloft. Hij wilde goede sier maken. Een Britse krant heeft dat ontdekt en dat werd een schandaal", aldus Tirza.

"Haar vader bood excuses aan, maar zei tegelijkertijd tegen een andere Britse website dat hij niet gaat komen. Hij wil zijn dochter en prins Harry niet in verlegenheid brengen. Bovendien heeft Thomas Markel last van zijn gezondheid en wacht hem een operatie. Maar andere berichten zeggen dat hij er wel bij zal zijn. Het Britse hof heeft dat ontkend noch bevestigd. Ik denk dat we moeten wachten tot zaterdag twaalf uur om te weten of hij er bij zal zijn."

Gedoopt

Speciaal voor het huwelijk met prins Harry stapte Meghan Markel over naar de Anglicaanse kerk, ze werd gedoopt door Justin Welby, de aartsbisschop van Canterbury. Is dat een bewuste keuze of meer voor de bühne? "Over haar precieze geloofsovertuiging heeft ze zich niet uitgesproken, dat is ook wel privé. We weten wel dat ze protestants is opgevoed. Koningin Elizabeth is het hoofd van de Angelicaanse kerk. Ik denk dat Meghan zich heeft laten dopen om respect te tonen aan de Britse koningin, die ook de oma is van haar toekomstige echtgenoot."

Eenvoudige jurk

De grote vraag die nog overblijft: wat voor jurk trekt Meghan zaterdag aan? Tirza denkt dat ze voor een eenvoudige jurk gekozen heeft. "Als ik zie hoe ze de afgelopen maanden in openbaarheid is verschenen, toen was het vrij eenvoudig. Ze koos voor donekre kleding met niet teveel tierelantijnen. Ik denk dat ze ook zaterdag eenvoudiger gekleed gaat. Maar het wordt hoe dan ook erg mooi. Het is een prachtige vrouw en ze zal hoe dan ook stralen zaterdag."

Het hele gesprek met Tirza van der Graaf kun je hier terugluisteren.

Beeld: Flickr / Mark Jones

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari