Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

"Tijd om het geestelijk mentorschap weer op te pakken"

kruis-pexelsdinsdag 22 mei 2018 07:55

Geloven in je eentje is lastig. Misschien ervaar je dat ook wel na een conferentie als Opwekking als je op dinsdag weer op je werk komt. Hans Sikkema, trainer bij christelijke studenten, pleit voor meer geestelijke mentors. Jezus was volgens hem ook zo'n mentor. "Jezus investeerde in twaalf discipelen, Hij deed voor hoe he het koninkrijk van God eruit ziet en hoe het is om dagelijks met God te leven", vertelt hij dinsdagochtend op Groot Nieuws Radio.

"Die missie om Gods koninkrijk zichtbaar te amken op deze aarde heeft Hij in hun handen gelegd en gezegd: doen jullie net zo! Daarin zie ik Jezus' strategie: het gaat niet om de grote massa, het gaat vooral om de enkeling in wie je investeert", aldus Hans Sikkema in De Nieuwe Morgen.

Lunchen & wandelen

Zelf heeft Hans Sikkema ook een geestelijk mentor. "Sinds een jaar heb ik iemand met wie ik regelmatig afspreek. Ik heb met hem afgesproken dat elke keer als we elkaar ontmoeten dat ik dan iets inbreng waar ik tegenaan loop in mijn leven of waar ik het graag een keer over wil hebben. We lunchen samen en maken een lekkere wandeling in de natuur. Intussen hebben we het over waar ik het graag over wil hebben. (...) Hoe hij met God omgaat en de ervaring die hij heeft in hetzelfde werk als ik doe, en hoe hij daarover kan praten, daarin proef ik dat het echt en authentiek is. Van hem kan ik dingen leren."

Investeren

Tegelijkertijd is er een groot gebrek aan geestelijke mentoren. "Dat is een pijnlijk punt. In mijn werk bij LEF hebben we het er vaak over. Wat we vaak zien is dat er een groot verlangen is naar iemand die op deze wijze in je investeert en zegt: ik wil graag tijd voor je vrijmaken en me bezighouden waar jij mee bezig bent. Tegelijkertijd wordt er dan ook een pijn zichtbaar, dat mensen zeggen: ik heb op dit moment eigenlijk niemand en ik weet ook niet zog oed wie ik daar op dit moment voor zou kunnen vragen. Dit principe, dat we Jezus, Paulus en nog veel meer mensen zien doen, dat zijn we een beetje kwijtgeraakt door de jaren heen in de kerk. Het wordt tijd dat we dat weer gaan oppakken."

Het hele gesprek met Hans Sikkema kun je hier terugluisteren.

Beeld: Pexels

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari