Nu op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Mannenkoor Harpe Davids Genemuiden Vrede Voor Jeruzalem / Psalm 72 & 122
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Mannenkoor Harpe Davids Genemuiden Vrede Voor Jeruzalem / Psalm 72 & 122
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Mannenkoor Harpe Davids Genemuiden Vrede Voor Jeruzalem / Psalm 72 & 122
Luister

Reyer krijgt alle vrijheid in de Opwekking Band

Reyer_opw18woensdag 23 mei 2018 14:55

Voor het tweede jaar op rij was Reyer aanbiddingsleider in een aantal diensten op Pinksterconferentie Opwekking. Ruben Flach, directeur van Stichting Opwekking, vroeg hem om zichzelf te zijn en eigen keuzes te maken. "In mijn geval is dat ook wel een stukje vrije aanbidding als je aanbidding leidt. Ik hou van spontaniteit", vertelt Reyer woensdag in Backstage.

"Ik hou ervan om een liedje eigen te maken of dat je spontaan een nieuw lied inzet. Het is misschien iets minder gestructureerd", aldus Reyer.

Niet op de rem

"Vorig jaar heb ik een moment gehad. Toen voelde ik me al zo thuis, het was de eerste dienst dat ik de aanbidding leidde en ik vergat dat ik op Opwekking stond. Ik was in aanbidding en op een moment begon ik dus vrij door te zingen na een lied. Na drie seconden dacht ik: oh, ik ben Opwekking, ik moet stoppen en door naar het volgende lied. Dat hoorde Ruben dus, hij zei: ik hoorde dat je op de rem trapte, dat moet je nooit meer doen. Je moet doorgaan en jouw ding doen. Dat heb ik dit jaar veel meer gedaan, die vrijheid is er zeker."

Hoop in mij

Dit weekend bracht Reyer ook zijn nieuwe album 'Hoop in mij' uit. Op Opwekking speelde hij in de studio van Groot Nieuws Radio de liederen 'Toon ons Uw glorie', 'Hoop in mij' en 'Waardig is Uw naam'. Vanaf 1 juni gaat Reyer op tour langs acht plekken in het land. "We gaan alle liederen van de CD aanleren en toezingen naar God. Ik heb er onwijs veel zin in."

Het hele gesprek met Reyer kun je hier terugluisteren.

Beeld: Stichting Opwekking

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari