Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Lou Fellingham & Jake Isaac Sacrifice
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Lou Fellingham & Jake Isaac Sacrifice
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Lou Fellingham & Jake Isaac Sacrifice
Luister

Petra vertelt na jarenlang stilzwijgen haar verhaal

Petradonderdag 24 mei 2018 11:55

Het taboe van zelfdoding doorbreken: dat is de missie van Petra Ferwerda met haar boek ‘dat zal ik jullie nooit aandoen’. Na 24 jaar is het voor Petra zo ver dat ze kan vertellen over deze moeilijke periode in Bij Jorieke. "Het schrijven riep veel emoties op. Maar er zijn zoveel mensen die hiermee worstelen, en daarom moest ik mijn verhaal vertellen."

"Het schrijven van het boek zorgde voor veel emoties. Het blijft zelfs na al die jaren erg moelijk, en als je er dan weer helemaal in moet duiken komen de tranen. Ik zat huilend achter mijn computer." 

Hart luchten

"Al die jaren heb ik het voor veel mensen verzwegen, voornamelijk voor mijn dochter. Maar mijn dochter zei nu: lucht je hart eindelijk eens, ik kan nu wel voor mezelf zorgen. En nu is het de tijd om te zeggen, omdat ik denk dat ik er ook veel mensen mee kan helpen." 

Perfectionisme

Petra had samen met haar man een gelukkig leven. In 1993 werd dochter Romee geboren. "Vlak voor de geboorte van mijn dochter werd er verhuisd en geklust. Dat was een intensieve periode. Ik kwam er toen achter dat Peter last had van perfectionisme. Hij werkte dag en nacht door en alles moet perfect zijn. Hij legde de lat heel hoog en hield daar aan vast."

Zorgelijk

Twee maanden voor de dood van Peter vertelde hij dat hij niet goed in zijn vel zat. "Hij voelde zich niet zichzelf. Wat het was en hoe het kwam wist hij niet. Korte tijd later vertelde hij dat hij het leven zwaar vond. Hij zei: ik zal het jullie nooit aandoen dat ik jullie in de steek laat. Toen hij dat zei dacht ik: dat is zorgelijk, want dan heb je er al over nagedacht." 

Je kunt hier het hele gesprek met Petra terugluisteren:

Bron foto: Facebookpagina Bij Jorieke

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari