Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Elly & Rikkert Trein Naar Amsterdam
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Elly & Rikkert Trein Naar Amsterdam
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Elly & Rikkert Trein Naar Amsterdam
Luister

"Ik wil mensen verlossen van spanning en angst"

Adrienplassdonderdag 24 mei 2018 15:55

Schrijver Adrian Plass was afgelopen weekend al bij Opwekking voor de presentatie van de film 'Jessica's gift', wat de verfilming is van zijn boek 'Spoken'. Hij kwam langs in Backstage om daarover zijn gedachten te delen. Ook filmmaker Paul van der Niet was van de partij. Samen gingen ze in gesprek over de kern van het christelijk geloof en de dagelijkse worstelingen.

Veel mensen kennen Adrien als schrijver van 'Het Gewijde Dagboek' en 'Het Bezoek'. Hij is grappig, gevat en bespreekt het kerkelijke leven met een knipoog. Maar hij is niet alleen maar grappig. In zijn boek 'Spoken' probeert hij de lezer ervan te doordringen dat ieder mens, op welke wijze dan ook, Jezus kan volgen op zijn eigen manier, met al zijn gebreken. 

Je kunt hier het eerste deel van het gesprek terugluisteren:

Angsten en verschillen

"Jessica's gift gaat over een jonge man die zijn vrouw verliest. Hij kan dit verlies bijna niet dragen. Dan krijgt hij een gift van een goede vriendin van Jessica om de kerkgroep in een weekend bij te wonen. Hij wilt niet gaan, maar hij gaat toch. Het is een emotioneel bloedbad: er wordt gesproken over angsten en verschillen. En aan het eind van de film leert de hoofdpersoon wat de gift is." 

Emotie

Het boek 'Spoken' is een van de favoriete verhalen van de auteur. En er waren verschillende redenen voor hem om het boek te schrijven. "Ik ben altijd op zoek om mensen te verlossen van spanning en angst. Ook in dit boek zit wat humor, en het is boeiend om in de film te zien dat sommige dingen gewoon stom zijn en dat we daar ook de humor van mogen inzien. Dat is heel belangrijk." 

Je kunt hier het tweede deel van het gesprek terugluisteren: 

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari