Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Opwekking Band 806 Soeverein (Radio-Edit)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Opwekking Band 806 Soeverein (Radio-Edit)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Opwekking Band 806 Soeverein (Radio-Edit)
Luister

Marjolein Keijzer: Samen met God de koers varen

marjoleinkeijzer_fbpmaandag 28 mei 2018 15:55

Ze raakte geïnspireerd door een CD van Soul Survivor die ze in 2004 als huwelijkscadeau kreeg. Ze genoot van de Nederlandstalige nummers die op dat album stonden. "Dat raakte iets in mij waardoor ik dacht: dat wil ik ook", vertelt Marjolein Keijzer maandag in Backstage. Deze maand verscheen dan echt haar debuutalbum 'Dichtbij' waarop ook het lied 'De Wind' staat.

Eerste liefde

In een mooi klein kerkje vlakbij Delft gaf Marjolein Keijzer een releaseconcert. Al haar hele leven lang heeft ze een passei voor muziek. "Ik kan me niet herinneren dat ik geen muziek heb gemaakt of dat ik niet heb gezongen", vertelt ze op Groot Nieuws Radio. "Op mijn twaalfde ben ik begonnen met gitaar te spelen, en op mijn negende speelde ik al viool. Dat was mijn eerste liefde op muziekgebied. (...) Ik kan het nog wel, maar ik doet heel veel meer. Op het releaseconcert heb ik nog een beetje viool gespeeld."

"Wat ik heel graag doe is liedjes schrijven en daarmee andere mensen inspireren, bemoedigen en een stukje van Gods liefde en Zijn krakater laten zien. Dat is mijn drive, mijn passie", zegt Marjolein.

Wind in de zeilen

Tijdens het maken van het album werd Marjolein Keijzer geïnspireerd door een lied van Amanda Cook van Bethel Music. "Dat gaat ook over dat God de wind in je zeil is. Die beeldspraak heeft me niet losgelaten, daar ben ik over gaan schrijven. Je kent dat verhaal wel van Petrus die uit de boot stapt. Dit is meer van: stap in je boot, pak dat roer in handen en ga ervoor. Maar niet in je eentje, want zonder wind ben je zonder een zeilboot nergens. Dat vind ik het mooie van God als wind in je zeil, dat ik in het liedje echt als verlangen uitroep: wees de wind in dit zeil, dat je het samen met Hem mag doen en dat je samen die koers met Hem gaat varen."

Het hele gesprek met Marjolein Keijzer kun je hier terugluisteren.

Beeld: Facebookpagina Marjolein Keijzer

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari