Nu op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Christelijk Regiokoor Adonai Zie Ik Sterren Aan De Hemel Staan
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Christelijk Regiokoor Adonai Zie Ik Sterren Aan De Hemel Staan
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Christelijk Regiokoor Adonai Zie Ik Sterren Aan De Hemel Staan
Luister

Christ at the Checkpointconference steeds populairder

christathecheckpointwoensdag 30 mei 2018 13:30

De aankomende dagen is er een grote conferentie in Bethlehem rondom de situatie van Palestijnse christenen. De bijeenkomst begon ooit naar aanleiding van een vraag die Palestijnse christenen zichzelf stelden: Wat zou de Heere Jezus doen als Hij bij een militaire controlepost stond? Alfred Muller is Israël correspondent en is aanwezig bij de Christ at the Checkpointconference. Hij vertelde erover in Sandwich.

"Op de conferentie komen christenen vanuit de hele wereld. Er zijn veel theologen die spreken, zoals Micheal Brown en Munther Isaac. Er wordt gesproken over allerlei vraagstukken die te maken hebben met de positie van Palestijnen en de omstandigheden waar ze in leven, en op welke wijze ze het beste op elkaar kunnen reageren. Maar er wordt ook gezongen, discussie gevoerd en Bijbelstudie gegeven."

Beoordelen

Volgens Muller zijn er meer aanmeldingen dan de vorige keer. "Het zijn er nu ruim 500, dus elk jaar komen meer mensen naar deze bijeenkomst. In Israël speelt veel, en er wordt besproken hoe evangelische christenen naar Palestijnse christenen kijken. Ze zeggen: laten we er op letten dat wij Jezus centraal stellen en elkaar daarop beoordelen. Niet op de houding die wij hebben tegenover de staat Israël." 

Kritiek

 "De conferentie levert veel studiemateriaal op, en dit komt allemaal online te staan. Ook video's kunnen worden bekeken. De bedoeling van deze conferentie is dat christenen aan het denken worden gezet, en hen afhelpen van een sterk zwart-wit beeld. Natuurlijk is er ook kritiek: men zegt dat het een anti-Israël bijeenkomst is. Maar de meeste kritiek komt van mensen die er zelf niet bij zijn." 

Je kunt hier het hele gesprek met Alfred Muller terugluisteren:  

Bron foto: askdrbrown.org

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari