Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

"Medewerking Rusland kan nog jaren duren"

ministerblokwoensdag 30 mei 2018 08:30

Nederland stelt sinds vorige week Rusland aansprakelijk voor het neerhalen van vlucht MH17. Het vliegtuig stortte op 17 juli 2014 neer nadat het geraakt was door een luchtdoelraket. Dinsdag sprak buitenlandminister Blok bij de VN-Veiligheidsraad, en hij roept Rusland nu op om hun verantwoordelijkheid te nemen. RD-verslaggever Johannes Visscher vertelde ons hoe het nu verder gaat.

"De boodschap van minister Blok is behoorlijk fors. Hij legt Rusland over de knie. Hij zei dat geen enkel land het recht heeft om te zwijgen, en dat ze nu eindelijk volledige medewerking moeten geven." 

Onderzoeksteam

Volgens Visscher blijft Rusland de hakken in het zand zetten. "De ambassadeur blijft zeggen dat ze wel hulp hebben verleend aan Nederland, en ze insinueren dat het onafhankelijke onderzoeksteam data heeft gemanipuleerd. Premier Rutte zal ziedend zijn als de Russen nu ook het internationale onderzoeksteam in twijfel trekken." 

Antwoorden

"Ik denk dat door druk op Rusland er op enig moment openheid van zaken zal komen. Zo denk ik dat de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens ook nog naar boven kan komen. Onder deze rechten valt ook het recht tot leven. Maar of het gaat gebeuren dat er concrete personen voor de rechter in Nederland komen te staan? Dat duurt waarschijnlijk nog jaren." 

Je kunt hier het hele gesprek met Johannes Visscher terugluisteren

Bron foto: Twitter Minister Blok

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari