Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

"Je mag altijd bij God aankloppen"

Welvaartvrijdag 01 juni 2018 07:55

Een Amerikaanse tv-dominee roept zijn volgelingen op geld te doneren voor een nieuwe privéjet. Hij is er van overtuigd dat God zegt dat hij hem nodig heeft. Mag je God om alles vragen? Bijvoorbeeld als je wasmachine kapot gaat, bid je dan dat hij weer gaat werken? We praten erover met spreker en schrijver Willem de Vink in De Nieuwe Morgen.

"Een vliegtuig klinkt ons heel extreem in de oren. Maar het is lastig om dit voor anderen te beoordelen. Onze voorouders hebben gebeden voor de welvaart waar wij nu in leven, en daar hebben wij nu profijt van. Zo ben ik in Nepal geweest en daar wordt gebeden voor een nieuwe brommer voor de dominee. Dat vinden we dan wél normaal. Zelf bid ik voor grote zaken, maar ook voor de kleine. Je deelt immers je leven met God." 

Aankloppen

Volgens de Vink bidden wij nog vaak vanuit onze hartstocht. Volgens hem staat dat het gebed soms in de weg. "Jezus zegt: ik kies je uit om vrucht te dragen, het gebed mag betrekking hebben om uit te delen wat Hij mij geeft. Wij mogen bij God aankloppen, en daar mag je om vragen. Heb vertrouwen in de liefde voor God. " 

Levenstijl

"Ik vind zeker dat je God mag vragen om welvaart. Maar aan de andere kant moet je ook niet alleen bezig zijn met jezelf. Het is meer een levenstijl dan een trucje die je doet. Praat met God over dingen." 

Je kunt hier het hele gesprek terugluisteren:

Bron foto: Pexels   

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari